Politika drma Trgovište

Lokalne vesti - Sreda 17.10.2012 - 14:13

U opštini Trgovište nakon brojnih međusobnih optužbi između vladajuće koalicije i predstavnika opozicije, situacija se sve više zahuktava.

Tomić i Kolić Tomić i Kolić
Aleksandar Kolić, zamenik predsednika te opštine kaže da on nije u sukobu interesa, kao što to tvrde odbornici URS-a. 
 
On kaže da kao šef ispostave RFZO u Trgovištu prima samo funkcionerski dodatak u iznosu od 30 odsto od celokupnog iznosa koji bi trebalo da prima zamenik predsednika opštine. 
 
Kolić tvrdi da predstavnici opozicije na sve načine pokušavaju da se domognu rukovodećih funkcija i da ne biraju sredstva kako bi u svojim namerama uspeli. 
 
– Što se tiče opozicije, oni na svaki mogući način pokušavaju da iskompromituju jednu ozbiljnu vlast u Trgovištu koja prvi put u istoriji opštine daje vidljive rezultate u poboljšanju standarda života meštana. 
 
Dok mi otvaramo nova radna mesta, opozicionari pošto poto hoće da uđu u vlast. Da li je razlog tome slast funkcije i fotelje ili prikrivanje nedela koja su činili za vreme obavljanja javnih funkcija? 
 
S tim u vezi, nadležni organi ispituju sve ono što su oni radili i rezultati će sve jasno pokazati. Da li sam ja u sukobu interesa utvrdiće istraga Agencije za borbu protiv korupcije - kaže Kolić. 
 
Inače, po Zakonu o lokalnoj samoupravi u članu 43 piše da predsednik opštine i njegov zamenik moraju biti na stalnom radu u opštini. 
 
Šef odborničke grupe URS-a u Trgovištu Darko Tomić za OK Radio kaže da trenutna lokalna vlast u tom mestu nije u skladu sa voljom građana i da pod hitno treba uraditi rekonstrukciju vlasti. 
 
– Rad i funkcionisanje sadašnje vlasti karakterišu nekoliko bitnih činjenica na osnovu kojih je lako zaključiti koji su i kakvi rezultati takvog rada. 
To je najgrublje kršenje Zakona o sukobu interesa, zloupotreba službenog položaja, a nepotizam i lični interes su u tolikoj meri izraženi da će uskoro biti dovedeno u pitanje funkcionisanje svih organa i službi opštine i opštinske uprave, Javnih preduzeća i ustanova. 
 
Očigledno je i otežan rad u obavljanju poverenih poslova države, upravo zbog neusaglašenih političkih interesa vladajuće većine - kaže Tomić. 
 
Na konstataciju predstavnika vlasti da opozicija opstruira sve ono što je odrađeno i što će biti završeno u narednom periodu, Tomić ističe da bi voleo da vidi bar jedan njihov rezultat u radu. 
 
– O realizaciji razvojnih programa nema ni govora. Sve aktivnosti kojima se hvale pojedini funkcioneri su rezultat rada prethodne vlasti. 
 
Dakle, Uslužni centar, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Klub za mlade i pogon za prečišćavanje otpadih voda, rezultati su rada URS-a. 
 
Rezultati sadašnje vlasti već se vide, ali će se uskoro i zvanično saopštiti, jer se smanjuje manevarski prostor za prikrivanje i obmanu. 
 
Po svemu sudeći budućnost opštine Trgovište sigurno neće biti u energetskoj efikasnosti, proizvodnji tartufa i dovođenju bugarsko-grčkih investitora, čime su se hvalili sadašnji funkcioneri. 
 
Nažalost izbor i imenovanje pojedinih funkcionera predstavljaju uvredu za ljudsku inteligenciju i najsiromašnijih stanovnika Srbije u Trgovištu - napominje Tomić. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: