Polja kukuruza na samrti

Lokalne vesti - Nedelja 08.07.2012 - 11:58

Ako najkasnije za nedelju dana na jugu Srbije ne bude kiše, suša će „obrati“ površine pod kukurozom, potvrdjeno je u vranjskoj Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi.

- Malo je reći da je u našem kraju kukuruz u kritičnoj situaciji. Ako u naredni sedam dana ne bude kiše, prinosi po hektru će biti manji za oko 30 odsto - kaže inženjer Nada Lazović Djoković.
 
Ona podseća da bi tako suša ovom siromašnom krju zadala ozbiljan udarac jer je samo u Vranju kukuruz zasadjen na 18 hiljada hektara.
 
- Na drugoj strani, pšenica se nekako bori i izboriće se, tako da se na svih zasejanih 16,5 hiljada hektara očekuju prinosi oko četiri tone po hektru - kaže sagovornica OK Radija.
 
Ona takodje kaže da će tamo gde je obezbedjen sistem navodnjavanja i primena agrotehničkih mera prinosi biti prema očekivanjima.
 

Inače, na jugu Srbije žetva ječma je u završnoj fazi ili je završena, a za žetvu pšenice obavljaju se poslednje pripreme. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: