Poljoprivrednici dobili subvencije

Lokalne vesti - Četvrtak 01.12.2022 - 11:27

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uručio je danas ugovore predstavnicima udruženja u oblasti poljoprivrede, koja su se javila na Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Milenković izrazio je zadovoljstvo što se za podsticajna sredstva ove godine prijavio znatno veći broj udruženja.
 
,,Primera radi prošle godine podsticaje je dobilo 7, a ove 15 udruženja, dok je na teritoriji grada ukupno registrovanih 16 udruženja iz oblasti poljoprivrede. 
 
Sve ovo pokazuje da se mera podsticaja poljoprivrednih udruženja, pokrenuta još 2019. godine, pokazala dobro, kao i da se među poljoprivrednicima polako razvija svest o neophodnosti udruživanja. 
 
Drago mi je da je tako, jer je lokalna samouprva našla pravni model da iz budžeta grada daje podsticajna sredstva. 
 
I ovo je jedna od nekoliko mera koje se iz lokalnog budžeta finansiraju. 
 
Znate i sami da preko Fondacije Ana i Vlade Divac i Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga, takođe dajemo podsticajna sredstva, ali i direktno poljoprivrednim proizvođačima kroz subvencije za razne vidove podsticaja. 
 
Kroz oblik udruživanja podstčemo pre svega oblasti stočarstvo, biljna proizvodnja i prerada, a ta sredstva udruženja koriste za kupovinu opreme, repromaterijala, priplodnih grla, kao i sadnog materijala’’, istakao je gradonačelnik Milenković. 
 
On je još jednom podsetio koliko mnogo se u prethodnom periodu ulagalo u seosku infrastrukturu, kao i da će projektom ,,Čista Srbija’’ biti obuhvaćena sva sela moravskog sliva što će znatno unaprediti život, ali i poslovanje u našim selima. 
 
U ime udruženja koja su danas dobila ugovore za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljanje i jačanje u oblasti poljoprivrede zahvalio se Čedomir Mladenović, predsednik Udruženja ,,Matica’’ izrazivši nadu da će saradnja sa lokalnom samoupravom biti nastavljena i u godinama koje dolaze, te da će na taj način i sama udruženja nastaviti da se razvijaju i napreduju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: