Pomoć za ugroženu porodicu iz Vranjske Banje

Lokalne vesti - Subota 14.12.2019 - 11:47

Kada su članice Aktiva žena JS Vranje i udruženja Roditeljstva plus ušle u dvorište kuće porodice Stanković iz Vranjske Banje, Biljanina majka ih je upozorila da će možda njena ćerka biti vrlo uplašena i da se neće pozdraviti.

Pomoć za porodicu iz Vranjske Banje. Foto: JS Pomoć za porodicu iz Vranjske Banje. Foto: JS

Objasnila je da je Biljana (36) jedva preživela teško porodično nasilje u muževljevoj kući i da se od tada bori sa nekoliko ozbiljnih dijagnoza, među kojima su MS, epilepsija i psihoze.

Jedina uteha joj je sin Luka (9) koji živi sa nama u kući, nastavila je dalje Biljanina majka, ali je veliki problem to što smo socijalno ugroženi,  a ne dobijamo nikakvu pomoć države.

Biljana živi sa svojim roditeljima. Mada su lekari Klinike za neurologiju Beograd napisali da je neophodno Biljani  dodeliti  tuđu negu i pomoć, ona je nekoliko puta bila odbijena.

Ne može da dobije ni invalidsku penziju jer joj nedostaje još  šest meseci radnog staža.

Iako joj je uručena je humanitarna pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu, garderobom i školskim priborom, članice Aktiva žena JS Vranje i udruženja Roditeljstvo plus obećale su da će učiniti sve što mogu da pomognu Biljani da ostvari svoja zakonska prava i dobije tuđu negu i pomoć..

Aktiv žena JS Vranje i udruženje Roditeljstvo plus nastaviće sa humanitarnim akcijama i u narednom periodu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: