POMOR I STRAH u vranjskoj biblioteci

Lokalne vesti - Četvrtak 24.01.2019 - 10:07

Javna biblioteka "Bora Stanković" u Vranju, u okviru “Svetosavske nedelje”, organizuje večeras, u sali Periodike, promociju knjige pod nazivom “Pomor i strah”, autora Vuleta Žurića.

O granicama ljudskosti u nevoljnim vremenima FOTO: Promo O granicama ljudskosti u nevoljnim vremenima FOTO: Promo
Tema Žurićevog novog romana je epidemija kuge koja je zahvatila Srem krajem 18. veka, a koja je odnela samo u toj varoši preko 2.500 života za manje od godinu dana.
 
Vešto uplićući istorijske događaje i likove u radnju i služeći se autentičnom leksikom i govorom ondašnjeg srpskog življa na granici Austrije i Turske, Žurić uspeva da na privlačan način, uprkos teškoj temi, dočara vreme i običaje jedne prohujale epohe, u kojoj su se na ovim prostorima pomešali narodi, verovanja, kulture i običaji.
 
„Pomor i strah“ je intrigantan roman koji, poput srodnih književnih alegorija (kao što su Kamijeva „Kuga“, Pekićevo „Besnilo“ ili Saramagovo „Slepilo“), ispituje granice ljudskosti u nevoljnim vremenima.
 
Književno veče počinje u 20.00 sati.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: