Ponovna prodaja "Rasadnika"

Lokalne vesti - Petak 25.04.2014 - 10:10

Vranje - Preduzeće u stečaju „Rasadnici“ iz Vranjske Banje uskoro može biti ponovo prodato, najavilo je rukovodstvo banjske opštine.

Rasadnici Rasadnici

Prema rečima predsednice Vranjske Banje Slavice Sotirović, u toku su pregovori o objavljivanju tendera za ponovnu prodaju „Rasadnika“, a za sada ima nekoliko potencijalnih kupaca.

– U toku je razmatranje zahteva za restituciju i kada to bude završeno biće objavljena prodaja „Rasadnika“.

Već postoje pisane namere potencijalnih kupaca u Agenciji za privatizaciju koji su zainteresovani da kupe to posrnulo preduzeće.

Jedna od najozbiljnijih firmi koja želi da ulaže u „Rasadnike“ je iz Nemačke.

Sa predstavnicima te nemačke kompanije je moj zamenik pre četiri dana imao sastanak u Leskovcu, ali za sada neću da iznosim podatke o toj firmi – kaže Sotirovićeva.

Kako saznaje OK Radio, zainteresovana firma iz Nemačke bavi se isključivo proizvodnjom cveća.

Podsetimo da su pre dve godine investitori iz Slovenije pokušali da oporave „Rasadnike“ i obezbede posao za tridesetak zaposlenih.

Tada je firma „Aipro investment“ iz Ptuja uzela na tri meseca „Rasadnike“ pod zakup u nameri da pokrene proizvodnju orhideja, ali je ubrzo taj projekat propao.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: