Ponovo radi SKENER! (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 03.12.2015 - 12:37

Skener će u vranjskom Zdravstvenom centru ponovo biti u funkciji od ponedeljka 7. decembra, nakon šestomesečne pauze zbog kvara.

Popravka skenera koštala 60.000 evra FOTO D. Ristić Popravka skenera koštala 60.000 evra FOTO D. Ristić

Zvonko Đorđević, upravnik Opšte bolnice Vranje kaže da servisiranje skenera košta oko 60.000 evra, a troškove je snosilo Ministarstvo zdravlja.

- Zahvaljujući ljudima iz ministarstva koji su nam pomogli, mi smo servisiranje završili za samo šest meseci, a pojedini zdravstveni centri čekaju po godinu dana i duže na popravku - rekao je Đorđević.

Takođe je bitno da za ovo vreme pacijenti nisu trpeli, jer su svakodnevno bili pregledavani u ZC u Surdulici.

Čedomir Stanimirović, pomoćnik direktora ZC Vranje ističe da se na skeneru pregleda više od 4.000 pacijenata godišnje, a da pacijenti stalno vrše pritisak na lekare da se pregledaju skenerom, iako za tim nema realne potrebe.

- Jedan pregled skenom jednak je kao 700 rentgenskih snimaka pluća, tako da na skeniranje upućujemo samo slučajeve kojima je to zaista neophodno - kaže Stanimirović.

Inače, usluge skenera vranjskog Zdravstvenog centra koriste pacijenti iz celog Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja, oko 300.000 ljudi.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: