Populaciona politika: Grad Vranje veoma aktivan na ovom polju

Lokalne vesti - Petak 09.09.2022 - 08:00

Direktorka Fondacije za rodnu ravnopravnost i populacionu politiku Dajana Paunović sa saradnicima, boravila je u Vranju, gde se susrela sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, zamenicom gradonačelnika Zoricom Jović i gradskim većnicima Danijelom Milosavljević i Aleksandrom Stajićem.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Na sastanku,  gradonačelnik dr Slobodan Milenković predstavio je mere koje Grad Vranje  sprovodi u oblasti populacione politike. 
 
- Cilj lokalne samouprave je stvaranje povoljne društvene klime koja će doprineti poboljšanju uslova u ovoj oblasti. 
 
Primera radi, za svako novorođeno dete grad izdvaja po 12.000 dinara. Takođe, pružamo materijalnu podršku deci rođenoj u novogodišnjoj noći, i to za prvu rođenu bebu 100.000 dinara, a za ostale rođene 1. januara po 50.000. 
 
Grad pruža pomoć i  porodicama sa duplim blizancima i trojkama u visini od 12.000 dinara mesečno do navršene osamnaeste godine. 
 
U okviru programa vantelesne oplodnje, od 2012. godine do sada je podržano 140 porodica i rođeno 45 dece. 
 
Grad novčano pomaže i školarce. Za đake prvake svake godine obezbeđuje se jenokratna novčana pomoć. 
 
Nagrađuju se i najbolji studenti, kao i učenici osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima - rekao je gradonačelnik. 
 
On je takođe govorio o realizaciji projekata koji se tiču unapređenju uslova u vrtićima na teritoriji grada Vranja. 
 
- U naselju Raška, a u saradnji sa Ministarstvom privrede, izgrađen je novi vrtić za 254 dece. 
 
U okviru programa energetske sanacije, a u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike,  rekonstruisani su vrtići ,,Bambi” u Vranjskoj Banji i ,,Dečija radost” u Vranju. 
 
Takođe, Grad Vranje je od ovog ministarstva dobio 27 miliona dinara za energetsku sanaciju vrtića ,,Pčelica” - istakao je Milenković. 
 
Takođe, naglasio je da grad izdvaja značajna sredstva i  za razvoj sporta na teritoriji grada Vranja. 
 
- Rekonstruisan je Gradski stadion, izgrađeno 19 dečijih igrališta i 4 teretane na otvorenom. 
 
Obnovljena su i potpuno uređena dve teniska terena. 
 
U narednom periodu Grad će nastaviti sa merama unapređenja uslova u oblasti populacione politike, jer nam je veoma važno stvaranje ambijenta u kojem naši najmlađi mogu da rastu i pravilno se razvijaju  -,zaključio je Milenković. 
 
O radu fondacije i načinima saradnje sa lokalnom samoupravom, govorila je Dajana Paunović, direktorka fondacije.
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Spawn
09.09.2022. , 08:57
Prvo i osnovno, zaposleni u porodilištu da prestanu da se ponašaju kao da su porodilje stoka do trenutka dok im se ne daju pare. Skoro svaka porodilja ima isto iskustvo. Porodiljama se ne pridaje nikakva pažnja čak se i iživljavaju nad njima. Drugo, popravite materijalne uslove, posteljine, krevete, sobe, odeća za bebe. Prva slika deteta mi je sa pocepanom odećom!
drty dajana
09.09.2022. , 09:47
Došla pevaljka Dajana ...ko sve nije postao neko u ovoj vlasti.. pa to je da se smrzneš ...došla era loših đaka ..i starleta.. i koje čega i trica i kučina..