Portal preduzetništva Ministarstva privrede još jedan vid podrške MSPP

Lokalne vesti - Četvrtak 11.02.2021 - 14:35

Ministarstvo privrede pokrenulo je Portal preduzetništva, namenjen svim preduzetnicima i onima koji to žele da postanu.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Cilj je da preduzetnici, na jednom mestu, dobiju informacije o tome šta im je sve potrebno da započnu posao, kako da dođu do podrške za dalji razvoj biznisa, ali i kako da ostvare dobre poslovne rezultate.

U samom zaglavlju sajta date su informacije o izveštajima i studijama za mala i srednja preduzeća i preduzetnike (MSPP), pregled aktuelnih programa podrške, informacije o elektronskim uslugama za MSPP, poreskim olakšicama za zaposlene, carinskim olakšicama za uvoz opreme, pravima i obavezama u inspekcijskom nadzoru, kao i podrška međunarodnih razvojnih partnera koji daju povoljne kredite i bespovratna sredstva. Podrška je razvrstana prema nameni:

1. „Podrška početku poslovanja“ predstavlja programe finansijske i nefinansijske podrške koji su namenjeni početnicima u biznisu.

2.  „Podrška rastu i razvoju“ u okviru koje su predstavljeni programi kako finansijske podrške namenjene investiranju u MSPP, unapređenju poslovanja, podršci novom zapošljavanju, tako i programi nefinansijske podrške u vidu besplatnih savetodavnih usluga.

3. „Podrška za inovacije, digitalizaciju i zelenu ekonomiju“ gde su predstavljeni programi podrške za sva MSPP koja žele da povećaju svoju konkurentnost na tržištu uvođenjem inovacija, digitalizacije i korišćenjem novih tehnologija i tako olakšaju i ubrzaju uvođenje modela cirkularne, zelene ekonomije, odnosno ekonomije koja menja način proizvodnje.

Na dnu sajta nalaze se mreža akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i mreža tehnoloških parkova, poslovnih inkubatora i start-ap centara , kao i programi koji početnicima nude Autonomna pokrajina Vojvodina i  jedinice lokalne samouprave.

Ideja Portala preduzetništva jeste da bude efikasan servis privrede blagovremenim informisanjem o svim direktnim finansijskim i merama podrške i da afirmiše i podstakne razvoj preduzetničkog duha u Srbiji.

Obrazac za prijavu programa ministarstava, organa u njihovom sastavu, posebnih organizacija, javnih agencija, AP Vojvodine, jedinica lokalne samouprave, međunarodnih razvojnih partnera i partnerskih organizacija može se preuzeti na portalu  https://preduzetnistvo.gov.rs/.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: