Posao za još 80 pripravnika

Lokalne vesti - Utorak 15.05.2012 - 12:09

Grad Vranje finansiraće pripravnički staž za 80 lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja koja će prva radna iskustva sticati u javnim preduzećim i ustanovama.

Prijem za priravnike u Skupštini grada Prijem za priravnike u Skupštini grada

Gradski većnik Perica Janković zadužen za preduzetništvo kaže da je kvota mladih ljudi bez radnog staža koji će biti angažovani povećana za 20, a da je grad u te svrhe opredelio oko 15 miliona dinara.

- Pripravnici će mesečno zarađivati 16 do 18.000 dinara, biće im plaćeni svi doprinosi kao i polaganje pripravničkog ispita – kaže Janković.

Janković dalje objašnjava da su pripravnici raspoređeni u gradska preduzeća i ustanove, na osnovu  zahteva za određenim profilom zanimanja koje su gradskoj upravi dostavili korisnici gradskog budžeta.

Grad će mesečno za pripravnike izdvajati do 1,5 miliona dinara, a Janković najavljuje na jesen projekat angažovanja lica bez radnog iskustva u privredi i to u privatnom sektoru.

- Da li će pripravnici i nakon završetka pripravničkog staža ostati u preduzećima u kojima su angažovani zavisi od njihovog rada, ali i potrebe firmi za takvim kadrovima - kaže Janković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: