Posle 10 godina osuđeni lekari za nesavesno lečenje

Lokalne vesti - Četvrtak 04.08.2022 - 10:59

Posle deset godina suđenja dvojica lekara iz Vranja osuđena su na efektivne zatvorske kazne presudom Opštinskog suda u Vranju koju je potvrdio, nakon žalbenog postupka i Apealcioni sud u Nišu, saznao je Danas u vranjanskoj pravosudnoj instituciji.

Roditelji devojčice: Foto: S.Tasić/OK Radio Roditelji devojčice: Foto: S.Tasić/OK Radio
Apelacioni sud je smanjio prvostepenu kaznu zatvora Civkarovskom koji je osudjen na dve, a Kanački na godinu ipo zatvora, a preinačene su i kazne u pogledu smanjenja "zabrane obavljanja lekarskog poziva" koja je prvobitnom presudom iznosila pet, a preinačena je na tri godine, u šta Civkarovskom i Kanačkom neće biti uračunato izdržavanje kazne, piše Danas.
 
Suđenje dvojici vranjskih lekara trajalo je duže od deset godina, a porodica Marinković, čija je petogodišnja devojčica stradala zbog "nesavesnog postupanja dvojice vranjskih lekara", sada će zatražiti nadoknadu štete od dvojice sada već bivših pripadnika "belih mantila" iz Vranja u parničnom postupku za nadoknadu štete.
 
 
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
igra istine i života
04.08.2022. , 09:05
Kazne preblage. Jadni roditelji.Ovi opet u ordinaciji za koju godinu...tuga,užas...