Posle poplava u Hanu prioritet sanacija mostova

Lokalne vesti - Sreda 13.01.2021 - 11:40

Situacija u opštini Vladičin Han se smiruje, voda se povlači iz poplavljenih područja, i otpočela je sanacija oštećenih mostova, rekao je predsednik opštine Goran Mladenović.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

- Ali ostaje velika materijalna šteta. Obilazimo teren, svakog časa nam se javljaju ljudi i prijavljuju štetu, uglavnom su oštećeni zidovi, ograde.

Komisija je na terenu i konstatuje materijalnu štetu na usevima, kućama,
a onda ćemo videti kako ćemo to rešiti
- kaže Mladenović.

Ističe da je prioritet sanacija pet mostova, dva koja su odneta u mesnim zajednicama Kacapun i Vrbovo, gde su meštani, kaže, ''odsečeni od sveta'', i tri ugrožena u Dekutincu, Vrbovu i Koznici.

Kako kaže, trenutno se razmatraju projekti za konstrukciju privremenih prelaza koje ne bi odnela voda.

- To su bujične reke, koje su nepredvidive. Leti presuše, a kad dođe zima, nadođu i pod pritiskom odnesu ceo most.

Radićemo na tome da dodatno pročistimo kanale i povećamo propuste
, da postavimo većeg profila da više ne dolazimo u ovakvu situaciju
- naveo je Mladenović.

Poplavama su najviše pogođene mesne zajednice u priobalju Južne Morave - Suva Morava, Stubal, gde su poplavljene tri kuće, a dve u mesnoj zajednici Priboj gde su dve kuće, kao i mesne zajednice Žitorađe i Prekodolce u slivu reke Vrla.

- Osim štete na kućama fizičkih lica, u poljima i na infrastrukturi, drugih poteškoća nema. Jedna romska porodica nema krov nad glavom, ali gledamo da to rešimo i da ih negde smestimo - dodaje Mladenović.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: