Postavka ,,Izrastanje'' u Galeriji Narodnog univerziteta

Lokalne vesti - Utorak 11.05.2021 - 11:38

,,Izrastanje’’ naziv je izložbe radova umetnice Vere Virijević Mitrović, koja će danas u 15 sati biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Vera Virijević Mitrović rođena je 1980. godine u Prokuplju. Diplomirala je 2003. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Zidno slikarstvo, a magistrirala 2006. Član je ULUPUDS-a od 2003. godine.

Radi kao predavač na Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, odseku u Pirotu.

,,Кamen apsorbuje toplotu Sunca, a geološkim poreklom nosi u sebi trag  o toploti zemlje - ima čudesnu moć da u sebi akomuliranu toplotu prenese na čoveka – posmatrača, odnosno onog koji prima delo, u ovom slučaju mozaik.

U gotovo apstraktnim prikazima fosilizovanog panja, na likovno očekivanom mestu,
kreće naznaka, diskretan akcenat klice, novog života koji iz njega izbija.

Verujem u konačnu pobedu Dobra, Istine, Pravde, Ljubavi i Svetlosti, u sve ono naizgled skrajnuto, marginalizovano, što kao uporna i neuništiva biljka koja nalazi svoj put ka suncu, izbija iz ostarelog i izmučenog čovečanstva i uspeva da opstane, uzraste, prevaziđe, pobedi,’’ poručuje umetnica u katalogu za izložbu.

U Galeriji Narodnog univerziteta posetioci će izložbu moći da razgledaju do 1. juna svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: