Potpisan KOLEKTIVNI UGOVOR u organima lokalne samouprave

Lokalne vesti - Četvrtak 06.12.2018 - 11:46

U Gradskoj upravi potpisan je Kolektivni ugovor kod poslodavca, za sve zaposlene u organima grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs

Kolektivni ugovor potpisali su rukovodioci Gradske uprave, Skupštine grada, Gradskog pravobranilaštva i Uprave gradske opštine Vranjska Banja, uz saglasnost gradonačelnika i predsednika GO Vranjska Banja i predsednika Sindikalne organizacije novog samostalnog sindikata Uprave Vranje.

Gradsko rukovodstvo izrazilo je zadovoljstvo postignutim stepenom saradnje sa predstavnicima novoosnovane sindikalne organizacije i konstruktivnim predlozima koji su implementirani u tekst novog Kolektivnog ugovora.

Prema rečima načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića, ovo je samo nastavak jedne dobre saradnje sa novim sindikalnim predstavnicima i primer dobre prakse kako treba da funkcioniše i posluje sindikat čiji rad počiva na načelima dobrog sindikalnog delovanja i borbe za zaštitu prava zaposlenih.

- Ovim Kolektivnim ugovorom i gradsko rukovodstvo i zaposleni treba da budu zadovoljni, jer će na najbolji mogući način biti zaštićeni interesi potpisnika - istakao je Aritonović.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković naveo je da su u prethodnom periodu značajno unapređeni poverenje i odgovornost zaposlenih u svim službama Gradske uprave, kao i njihov odnos prema građanima.

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković izrazio je zadovoljstvo i dodao da je završena izrada obimnog i važnog dokumenta, te da je od 2016. godine osetno poboljšana radna disciplina i odgovornost zaposlenih.

Predsednik novoosnovane sindikalne organizacije Marjan Marković, napomenuo je da potpisivanje novog Kolektivnog ugovora predstavlja krunu dosadašnje dobre saradnje sa načelnikom Gradske uprave i celokupnim gradskim rukovodstvom.

- Želim da naglasim da nova sindikalna organizacija od sada ima mehanizme za još bolje i organizovanije sindikalno delovanje i da ćemo nastaviti da posebnu pažnju posvećujemo zaposlenima i njihovim porodicama, čija smo prava i socijalnu sigurnost obezbedili ovim dokumentom - napomenuo je Marković.

Kolektivni ugovor zaključen je na period od tri godine i stupa na snagu od dana potpisivanja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Coce
06.12.2018. , 15:13
Taj sindikat je skup poltron i dupelizca aktuelne vlasti i to nema zdravog napredka.
Coce
06.12.2018. , 15:14
Taj sindikat je skup poltron i dupelizca aktuelne vlasti i tu nema zdravog napredka.