Potpisana dva ugovora iz programa sa KFW

Lokalne vesti - Sreda 13.06.2018 - 08:23

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će kroz programe sa Nemačkom razvojnom bankom KfW biti obezbeđena zdrava pijaća voda i rešen problem otpadnih voda u opštinama i gradovima u Srbiji u kojima živi 1,6 miliona ljudi.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs

Mihajlović je u Vladi Srbije prisustvovala potpisivanju dva ugovora iz programa sa KfW, u ukupnoj vrednosti od 14,2 miliona evra, u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadne vode i kolektora u Vranju, između izvođača radova i JP Vodovod Vranje.

Ona je navela da je kroz program sa KfW-om ulaženo više od 250 miliona evra u razvoj komunalne infrastrukture u našoj zemlji, uključujući tekuće projekte i one koji počinju ove godine.

Mihajlović je izrazila zahvalnost Nemačkoj i ambasadoru te zemlje Akselu Ditmanu na velikoj podršci Srbiji u rešavanju ovog važnog pitanja, dodavši da nema bitnije stvari za svakog građanina od zdrave vode za piće, urednog vodosnabdevanja i zdrave životne sredine.

Možda se ta tema nekad stavljala sa strane, ali zahvaljujući saradnji sa KfW imamo danas rezultate i u toj oblasti, podvukla je ona.

Prema njenim rečima, iskustvo projekata iz saradnje sa KfW - om jeste takvo da se radovi izvode kvalitetno i na vreme, što se očekuje i od realizacije ovog projekta.

Ovi projekti za nas su veoma važni zbog sticanja novih znanja koje ovim putem dolazi u Srbiju, zaključila je Mihajlović.

O značaju realizacije ovog projekta govorio je i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, koji je naglasio da će time biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u prigradskim naseljima i selima.

Podsetio je i da su do sada izgrađena tri kolektora. Ugovor je u ime JP “Vodovod” potpisao generalni direktor Goran Đorđević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: