Potpisani ugovori sa korisnicima donacija Help - a

Lokalne vesti - Utorak 01.12.2020 - 13:48

U okviru projekta “Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupa Srbiji Evropskoj uniji “, koji finansira Švedska agencija za međunarodnu saradnju SIDA i opštine Vladičin Han uz učešće od 10 odsto potpisani su ugovori sa 30 korisnika donacije.

FOTO: Han info FOTO: Han info

Među potpisnicima je najveći broj preduzetnika, mikro i malih firmi koji su spremni da najmanje godinu dana zaposle jednog radnika i nezaposlene koji žele da registruju svoj posao, poljoprivrednike, kolekcionare sekundarnih sirovina i muzičare.

Deset donacija vredi 3.600 evra, 15 donacija 2.400 evra i pet donacija je u vrednosti od 1.500 evra.

- S obzirom na to da je interesovanje izuzetno veliko za ovu vrstu pomoći i da se u praksi ovaj projekat izuzetno dobro pokazao kada je reč o podsticanju razvoja preduzetništva, mikro i malih preduzeća, poljoprivredi kao i zapošljavanju i samozapošljavanju Roma, lokalnoj samoupravi Vlada će nastojati da već početkom sledeće godine obezbedi uslove za novi poziv i priznanja - kažu iz lokalne samouprave.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku opštine Vladičin Han u okviru projekta „Informisanjem ka unapređenju položaja socijalno ugroženih građana“. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja opštine Vladičin Han.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: