"Povratak otpisanih" u vranjsko pravosuđe

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.09.2012 - 13:55

U vranjsko pravosuđe, prema najnovijm odlukama nadležnih, na posao ima pravo da se vrati šest zamenika tužilaca i osam sudija, koji su posao izgubili u nedavnoj reformi pravosuđa.

Viši sud Viši sud
Prema zvaničnim podacima iz tužilaštava i sudova, na posao se do danas nije vratio ni jedan od njih. 
 
Odluka o njihovom vraćanju na funkcije zvanično je doneta 18. septembra, i oni sada imaju 30 dana vremena da se prihvate posla. 
 
Pomenutim rešenjem u vranjskom Višem sudu  povećan je broj sudija sa osam na devet. Na sudijsku funkciju vraćen je Goran Despotović, a  nekadašnji sudija Dragan Stefanović još nije dobio rešenje o povratku na stari posao. 
 
Najveći broj sudija vraćen je na posao u vranjski Osnovni sud.
 
Portparol ovog suda Srboljub Milosavljević kaže da  će i pored povratka  Bojana Milenkovića, Zorana Đorđevića, Ljubinke Veličković, Milana Stojkovića, Ninoslava Avramovića i Stojila Stankovića za rad ipak nedostajati jedan sudija.
 
- Milenković odlazi u Bujanovac, a Stanković u Vladičin Han zbog čega nam treba još jedan sudija – kaže Milosavljević. 
 
Ipak, do danas, i pored najava ministra Selakovića, nijedan od ovih bivših i budućih sudija nije se vratio na posao. 
 
Odlukom Visokog saveta sudstva na raniji posao su u Više tužilaštvo vraćeni i zamenici Milan Božilović i Radica Ristić, a u Osnovno  zamenici Zare Dinić, Jovica Jović, Zoran Mitić i Jusuf Sulejmani. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: