Poznat program SVETOSAVSKE NEDELJE

Lokalne vesti - Subota 12.01.2019 - 11:23

Ovogodišnju tradicionalnu i prosvetno-kulturno manifestaciju “Svetosavska nedelja” otvoriće gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, u ponedeljak 21. januara u 19 sati, kada će u Galeriji Narodnog muzeja biti priređena i izložba “Sveti Sava Srpski”, koji je priredio Istorijski muzej Srbije.

Gradonačelnik Milenković i ove godine će otvoriti Svetosavsku nedelju. Foto: D. Ristić/OK Radio Gradonačelnik Milenković i ove godine će otvoriti Svetosavsku nedelju. Foto: D. Ristić/OK Radio

Narednog dana, u Domu vojske u 18 sati biće organizovano veče poezije pod nazivom “Svetom Savi u čast”, a od 20 sati na programu je  multimedijalni scenski igrokaz “Golgota i vaskrs Srbije”.

U sredu 23. januara planirano je otvoranje izložbe likovnih radova učenika sa gradskog takmičenja, kao i održavanje priredbe “Učenici Svetom Savi u čast”, kada će biti uručene nagrade učenicima i organizovna promocija lista “Srećni dani”.

Tokom tog dana škole i vrtiće posetiće pisci Biljana Alavanja, Stevan Milošević i Stefan Mitić.

Četvrtog dana manifestacije, biće izvedena predstava ,,Pruži ruke ljubavi" OŠ ,,Radoje Domanović" i Regionalnog centra za talente i održana promocija knjige “Pomor i strah” Vuleta Žurića.

U petak 25. januara u Domu vojske koncert će održati Biljana Krstić i grupa “Bistrik”.

U subotu 26. januara biće izvedena predstava “Novo znamenje”, vrtića “Bambi”, a po tradiciji biće održana i duhovna akademija.

“Svetosavska nedelja” se završava u nedelju 27. januara, kada će biti služena liturgija, organizovane proslave u školama, dodela nagrada “Sveti Sava”, najboljima u vaspitno-obrazovnom sistemu i održan bal prosvetnih radnika.

Manifestacija u čast prvog srpskog prosvetitelja održava se u Vranju već 29 godina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: