Poznat PROGRAM VRANJSKE GRADSKE PESME

Lokalne vesti - Petak 15.02.2019 - 00:28

Na sastanku Organizacionog odbora festivala “Vranjska gradska pesma” , kojim je predsedavao zamenik gradonačelnika Nenad Antić, usvojen je program ovog kulturnog događaja koji će biti održan 21. i 22. februara u Vranju.

Stana Avramović Karaminga. Foto: vranje.org.rs Stana Avramović Karaminga. Foto: vranje.org.rs

Ovaj festival organizuje se povodom pedest godina od smrti  čuvene Stane Avramović Karaminge, autorke pesme “Dimitrijo, sine Mitre”, Vranjanke  koja je decenijama čuvala, negovala i drugima prenosila izvornu  vranjansku pesmu.

Festival počinje  u četvrtak 21. februara,  od 19 sati u sali Doma vojske, a na otvaranju će govoriti gradonačelnik dr Slobodan Milenković i potomci Stane Karaminge prof. dr Sima Avramović  i dr Marina Džikić.

U nastavku programa  biće  prikazan  film o baba Stani, a predviđeno je i obraćanje Mirjane Drobac, etnomuzikologa u Muzičkoj produkciji RTS-a, koja će govoriti o gradskoj vranjskoj pesmi.

U muzičkom delu programa nastupiće vokalni solisti Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace i Slobodan Jovanović Cobi, kao i KUD ,,Sevdah”.

Drugog dana festivala, u petak 22. februara od 12 sati u koncertnoj sali Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac”, učenicima i svim zainteresovanim, Mirjana Drobac održaće predavanje o vranjskoj gradskoj pesmi.

U večernjem delu programa od 20 sati u sali Doma vojske predviđen je nastup vokalnih solista: Vesne Dimić, Slobodana Jovanovića Cobija, Biljane Petković, Tijane Vučković, Branimira Stošića Kaceta, Ivane Tasić i Čede Markovića uz pratnju orkestra Ljubiše Pavkovića.

Pokrovitelj ovog festivala je grad Vranje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: