Pozorište tesno za sve zainteresovane: I publika se vratila kući

Lokalne vesti - Subota 30.11.2019 - 12:32

Za nešto više od mesec dana od kako je nova sala Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju primila prvu publiku, predstave na sceni vranjskog teatra videlo je više od 3.500 ljudi, saopštila je ova kuća.

Redovna slika ispred zgrade pozorišta FOTO: G: Mitić/OK Radio Redovna slika ispred zgrade pozorišta FOTO: G: Mitić/OK Radio
Glumci i uprava vranjskog pozorišta ističu da su posebno ponosni zbog izuzetno velikog interesovanja koje vlada za organizovane posete osnovnih i srednjih škola, vrtića i ustanova. 
 
- U prilog ovome govori činjenica da je grupa, koju čine đaci i nastavnici, njih pedeset, iz Osnovne škole „Georgi Dimitrov" iz Bosilegrada, posetila naše  pozorište, a vreme pre početka predstave „Nečista krv“ iskoristili su za obilazak zgrade, gde su imali priliku da pogledaju i kako izgleda prostor iza kulisa.
 
„Život u tesnim cipelama“, jedna je od predstava koja je izazvala ovacije u publici koju su činili profesori i đaci Osnovne škole „Dositej Obradović“ i srednje Tehničke škole iz Vranja - navode iz vranjskog teatra.
 
Predstavu „Koštana“ u izvođenju trupe „Optimisti“ iz Vranja, u utorak 26.novembra, pogledalo je oko 250 đaka i profesora Medicinske škole iz Vranja
 
Takođe, novu zgradu pozorišta, ali i predstavu, videla su i deca iz Prihvatnog centra za migrante.  
 
Veliko interesovanje vlada i kada su u pitanju dečije predstave, pa je iz tog razloga predstava „Mačak u čizmama“ odigrana za đake Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vranja u vanrednom terminu, u četvrtak, 28.novembra.
 
„Uspavana lepotica“ je u jednom danu, nakon igranja u redovnom terminu od 12 sati, sa samo pola sata pauze, odigrana još jednom, s obzirom da je broj zainteresovane dece i roditelja bio dupliran u odnosu na broj mesta u sali.
 
- Trend grupnih poseta se nastavlja, pa uskoro, sa zadovoljstvom, očekujemo novu grupu kojoj ćemo predstaviti pozorište, za koje s pravom kažu da je među najlepšim u Srbiji - najavljuju vranjski teatarski poslenici.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: