Praznici kritični za epidemiju: Vanredno sve do Đurđevdana?

Lokalne vesti - Subota 25.04.2020 - 13:20

Na početku osme nedelje epidemije virusa korona u Srbiji broj novozaraženih opada, ali se smanjuje i broj najtežih pacijenata na respiratoru.

Sledeći policijski čas počinje u četvrtak? FOTO: OK Radio Sledeći policijski čas počinje u četvrtak? FOTO: OK Radio
Polako počinje popuštanje mera, a lekari kažu da su 1. maj i 6. maj (Đurđevdan) poslednji termini kada može da se pogorša situacija, zbog druženja.
 
Najbolja situacija trenutno je u Vojvodini, u Beogradu se situacija smiruje, još je samo jug Srbije ostao kao žarište. 
 
Međutim, još uvek je rano za potpuno opuštanje, upozoravaju stručnjaci.
 
Popuštanje mera u Srbiji ogleda se u tome što je policijski čas skraćen za jedan sat, stariji od 65 godina, nakon 34 dana zabrane izlaska iz stanova, mogu tri puta nedeljno u šetnju.
 
Počeli su da rade zanatlije - servisi automobila, krojači, obućari... 
 
Planirano je da frizeri i kozmetičari počnu sa radom od 27. aprila, a da ugostiteljski objekti, tržni centri, međugradske linije počnu sa radom između 4. i 11. maja.
 
To praktično znači da će za prvomajske praznike verovatno i dalje važiti policijski čas, ali s obzirom da 1. maj pada na petak, on bi mogao da počne u četvrtak u 18 časova i da traje do ponedeljka u 5 časova ujutro
 
To je, za sada, nezvanični scenario, a poslednju reč daće Vlada Srbije, nakon konsultacija sa strukom.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: