Predsednik Vučić uručio ORDEN BELOG ORLA potpukovniku Dimčevskom

Lokalne vesti - Utorak 01.12.2020 - 14:20

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden belog orla sa mačevima drugog stepena potpukovniku u penziji Dragutinu Dimčevskom za ispoljeno lično herojstvo i vešto komandovanje 53. graničnim bataljonom Vojske Jugoslavije tokom 1998. i 1999. godine, a povodom 21. godišnjice bitke na Košarama.

FOTO: MOD FOTO: MOD

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19, odlikovanim na dan državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Predsednik Vučić, obraćajući se okupljenima, istakao je da je reč o vrednim i važnim odlikovanjima, ali ne u materijalnom, već u „ljudskom smislu“ i u smislu onoga koliko su svojim radom i svojim delom zadužili svoju otadžbinu Srbiju.

Kako je istakao potpukovnik Dimčevski, odlikovanje mnogo znači i njemu i svim pripadnicima i saborcima koji su učestvovali u odbrani otadžbine od NATO agresije 1998. i 1999. godine.

- Iako je odlikovanje možda stiglo sa zakašnjenjem, ipak je naš predsednik ispravio veoma veliku napravdu.

Više od dve decenije skrivala se istina o borbama na Košarama
, Morini, Paštriku i na ostalim karaulama koje su se odvijale tokom NATO agresije
- naglasio je potpukovnik u penziji Dimčevski.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: