Predstavljanje književnog prvenca „Kameleon“ Mirjane Mine Stoilković 3. oktobra u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 27.09.2023 - 12:55

Vranjanka Mirjana Mina Stoilković, talentovana pesnikinja, svoj književni prvenac „Kameleon“, predstaviće na promociji koja je zakazana za 3. oktobar u Svečanoj sali Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju sa po;etkom u 19 sati.

Foto: Privatna arhiva, Facebook Foto: Privatna arhiva, Facebook
Njene reči su iskrene, otvorene prema čoveku i životu, njeni su stihovi puni lirske misaonosti.
 
Naime, neko se jednostavno rodi da bude pesnik. Svojim okom vidi sakrivenu lepotu nevidljivu nekom običnom oku, ne samo u spoljašnjem, već i u unutrašnjem svetu. Da ima slobodan pristup duši, pati od stvarnosti, kao i da potom pažljivo probranim rečima iz pradubine svog bića isplete poetske mreže u koje se svako od nas povremeno uplete.
 
„Godinama sam pisala pesme, misli, citate i odlučila da to najzad podelim sa svojim dragim sugrađanima. Moji profesori književnosti uticali su i motivisali me, takođe bili su mi velika podrška. Posebno pokojni profesor Zlatanović i profesorka Stana Smiljković, moja mentorka. Trenutno radim dopunu Kameleona, paralelno i zbirku pesama za decu“, izjavila je Mirjana Mina Stoilković.
 
U svim pesama Mirjana Mina Stoilković opevava baš ovakva osećanja podsećajući nas na lepotu iskrenog voljenja i davanja voljenom biću, bez ikakvih velikih očekivanja i postavljenih uslova.
 
Pesme isijavaju osećanjima, toplim emocijama, koje se raspršuju u mlazevima, zapretene u, naravno, neko novo – sutra. I neku novu, još lepšu ljubav.
 
M.Spirić
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: