Predstavljen budući izgled GRADSKOG PARKA

Lokalne vesti - Četvrtak 05.04.2018 - 06:46

Projektanska kuća „Kapa" iz Niša uradila je predlog idejnog rešenja rekonstrukcije Gradskog parka, čija je prezentacija održana u Vranju.

OVako je zamišljen Gradski park u Vranju FOTO: vranje.org.rs OVako je zamišljen Gradski park u Vranju FOTO: vranje.org.rs
Kako je istaknuto, planirana je kompletna rekonstrukcija pešačkih staza, potpuno renoviranje postojećeg i izgradnja novih dečjih igrališta, a jedna od novina bi trebalo da bude i muzički paviljon
 
Prema idejnom rešenju predviđena je i izgradnja ograde, uvođenje nove rasvete i postavljanje mobilijara
 
U centralnom delu Gradskog parka planirana je izgradnja i fontane.
 
Prvi tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Gradskog parka je objavljen prošlog novembra, ali je taj postupak obustavljen, jer je zbog nedostataka odbijena jedina pristigla ponuda.
 
Prema originalnim uslovima tendera, u parku je predviđen niz novina koje su izazvale različite komentare javnosti, a jedan od karakterističnih detalja predviđao je fontanu u baroknom stilu ispred spomenika Bori Stankoviću.
 
U centralnom delu fontane zamišljena je skulptura Koštane iz mlađih dana u prirodnoj veličini od bronze, s tim da se “voda lagano preliva preko tela”.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Goran
05.04.2018. , 11:29
Odličan predlog što se tiče Koštane. To je staro Vranje i tradicija jedinstvena u zemlji Srbiji.
Srboljub
05.04.2018. , 11:51
Sve smo boje bojadisali, pa još fali park da se opravlja.