Predstavljen PROJEKAT REKONSTRUKCIJE bolnice u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 11.02.2020 - 13:24

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, gradski većnik Miroljub Stanković i glavni projektant Ranko Gušić, održali su konferenciju za novinare na kojoj je prezentovan projekat rekonstrukcije paviljonskog dela bolnice.

Gradonačelnik milenković sa saradnicima i glavnim projektantom. Foto: S.Tasić/OK Radio Gradonačelnik milenković sa saradnicima i glavnim projektantom. Foto: S.Tasić/OK Radio

Obraćajući se novinarima, gradonačelnik Slobodan Milenković ukazao je da je ovo veoma značajan i kompleksan projekat vrednosti od 1,5 milijardi dinara i da je novac obezbeđen preko Evropskog progresa i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

- Rekonstrukcija podrazumeva grupisanje postojećih objekata sa dogradnjom novih, koji se oslanjaju na novi hiruški blok i čine jednu celinu-jedna zgrada jedna bolnica, a radovima će biti obuhvaćeni i udaljeni objekti Infektivnog odeljenja i dijalize.

U planu je rekonstrukcija objekata očnog odeljenja, urologije, ortopedije, stacionarnog dela Internog odeljenja, radiologije i labaratorije.

Na ginekologiji je planirana rekonstrukcija prvog sprata i prizemlja, gde će biti smeštena dnevna bolnica ginekološke ambulante, kao i prostor za otpust novorođenih beba
- kaže Milenković.

Takođe, istakao je da će  između objekta ortopedije i rengenta biti izgrađen prizemni objekat za potrebe prijemno specijalističkih službi u površini od 800 m2, u kojem će biti smeštene sve polikliničke službe i dijagnostika.

- Bolesničke sobe će biti trokrevetne, svaka soba imaće svoj sanitarni čvor, centralni razvod medicinskih gasova, medicinsku signalizaciju i centralno zagrevanje i hlađenje.

U planu je i izrada novih termoizolacionih fasada
, zamena kompletne fasadne i unutrašnje stolarije i rekonstrukcija svih instalacija.

Objekti ginekologija, hiruški blok, očno, urologija, ortopedija, interno, rentgen, laboratorija, transfuzija, neurologija, apoteka i dečje odeljenje biće povezani toplim horizontalnim i vertikalnim vezama-koridorima
- pojašnjava Milenković.

Ranko Gušić, glavni projektant istakao je da je rad na ovom projektu bio veoma zahtevan, jer prostor za rekonstrukciju obuhvata površinu od 14.500 kvadrata za objekat bolnice i 1.200 kvadrata za Infektivno odeljenje.

- Predviđeno je da sve službe budu pod jednim krovom i da funkcionišu u skladu sa najvišim savremenim standardima - dodaje Gušić.

Gradski većnik Miroljub Stanković govorio je o velikim nedostacima sadašnje paviljonske strukture Bolnice i istakao prednost predstojeće rekonstrukcije, kako za pacijente, tako i za zdravstvene radnike.

Početak radova na rekonstrukciji Bolnice planiran je u naredna dva meseca i to nakon spovođenja javne nabavke i izbora izvođača radova.  
Rok za završetak je 450 radnih dana.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Jordan
11.02.2020. , 16:25
Eto dokle dogurasmo ...ko nam vodi zdravstvo.Pa , ni njihove kolege ih ne uvažavaju...
Jordan
11.02.2020. , 16:26
Ej, trezni, biće pomaka...
Xxx
12.02.2020. , 12:08
Podrzavam i molim se za kolegijalan odnos prema bilo kom zdravstvenom radniku neka dodju neobrazovani i obrazovani da se bave poslom zdravstveni radnik ,Boze pomozi nama zdravstvenim radnicima.Kada nema alata nema ni zanata