Pregovori o otvaranju pogona Jumka u Bileći

Lokalne vesti - Četvrtak 11.07.2019 - 10:42

Načelnik bilećke opštine Miljan Aleksić rekao je da su u toku pregovori sa fabrikom „Jumko“ iz Vranja o otvaranju pogona u Bileći.

Pogon bi trebalo da uposli oko 300 radnika FOTO: D. Ristić/OK Radio Pogon bi trebalo da uposli oko 300 radnika FOTO: D. Ristić/OK Radio
To bi otvorilo mogućnost da bude zaposleno 300 radnika, prenosi Hercegovina press pozivajući se na Srnu.
 
Aleksić je naglasio da je reč o projektu saradnje Vlade Srbije sa Republikom Srpskom i napomenuo da "Jumko" ima podsticaje od Vlade Srbije.
 
- Prije nekoliko dana počeli smo pregovore sa njima. Ovih dana treba da dođe direktor i neko iz Vlade Srbije da vidimo šta se može uraditi.
 
Optimista sam da bi mogao da bude pokrenut tekstilni pogon te fabrike u Bileći - kaže Aleksić.
 
On je rekao da u Bileći sada postoji potražnja za radnom snagom, te da je, ukoliko je neko zainteresovan da radi, posao moguće naći kod više poslodavaca.
 
Ideja o otvaranju pogona vranjskog „Jumka“ u Republici Srpskoj začeta je proletos kada je za to obezbeđena načelna podrška rukovodstva ovog entiteta BiH i Srbije.
 
Kako kažu u "Jumku", to bi kompaniji dosta značilo zbog carina i transporta, a ideja je da se tu izrađuju proizvodi namenske, ali i modne industrije
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: