Premijera nove dečije predstave ,,Avanture Sedrika Ridla'' u vranjskom pozorištu

Lokalne vesti - Četvrtak 08.12.2022 - 13:42

Na repertoaru Pozorišta ,,Bora Stanković’’ u nedelju, 11. decembra, od 12h jе predstava ,,Avanture Sedrika Ridla'', ujedno i prva premijera na dečjoj sceni u ovoj pozorišnoj sezoni i to za mališane starije od 7 godina. Po motivima fantastične literature za decu, dramatizaciju je uradio Bojan Tasić, dok režiju potpisuje Stefan Gajić.

 
 ,,U ovoj našoj bajci za decu od 7 do 107 godina, upuštamo se u avanture Sedrika i Fler, koje je na prevaru ujka Džordž poslao u nepoznati svet. U tom univerzumu naši protagonisti će se suočiti sa mnogim iskušenjima. Na ovom uzbudljivom i neizvesnom putovanju, junaci ove priče naučiće da se izgovorena reč ne može tako lako vratiti, da ljubav jedina daje smisao životu u ovom vremenu apatije i besmisla, da su prava prijateljstva izuzetno retka stvar oduvek bila kao i to da se zlo može pojaviti i u najčistijim dušama, ali se isto tako dobro može pronaći i u mrklom mraku samo ako smo zaistinski spremni da izgovorimo tu stranu reč izvini’’, poručuje reditelj komada Stefan Gajić. 
 
Što se tiče bioskopskog repertoara i ove subote, 10. decembra, biće prikazana dva filma. Za mališane, u terminu od 12h, je animirani film ,,Kašej: Kradljivac nevesti’’. Reč je o sinhronizovanom avanturističkom filmu za decu sa elementima komedije. ,,Iz nekog razloga Kašej, večno mlad i uvek besprekorno obučen, ne može sebi da nađe odgovarajuću nevestu već tri stotine godina. Jednog dana on postaje primoran, pod pretnjom smrću, da kidnapuje jednu od prvih lepotica Dalekog kraljevstva, Varvaru. Ovde počinju njegove neverovatne avanture ispunjene izazovima’’, stoji u opisu filma. 
 
Istog dana u večernjim satima od 18h i 21h je film ,,Vera’’, inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali ,,srpska Mata Hari”. U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi’’, poručuju iz produkcije.  Film ,,Vera ‘’ špjunski je triler sa elementima melodrama. U glavnim ulogama su Jovana Stojiljković, Petar Zekavica, Nikola Kojo, Bojan Žirović, Aleksandar Srećković – Kubura, Viktor Savić, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Vuk Kostić, Nebojša Dugalić. Karte za pozorišne i bioskopske programe mogu se kupiti na biletarnici pozorišta.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: