Premijerkina DIGITALNA EKSPEDICIJA stiže u Vranje narednog vikenda

Lokalne vesti - Petak 05.11.2021 - 10:27

U sali Načelstva održana je sednica Organizacionog odbora za realizaciju akcije „Digitalna ekspedicija – karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti“, kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Sa sastanka u sali Načelstva FOTO: vranje.org.rs Sa sastanka u sali Načelstva FOTO: vranje.org.rs
Na sastanku je bilo reči o planiranim aktivnostima i organizacionim detaljima „Digitalne ekspedicije“,  koja će u Vranju biti organizovana u subotu i nedelju, 13. i 14. novembra.
 
Građani će imati priliku da saznaju kako se dolazi do određene informacije, kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare svoje pravo ili ispune obavezu, kao i kako da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.
 
Pored toga, kroz radionice sa predavačima, biće predstavljene osnove digitalne pismenosti i bezbednosti
 
Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija”, pokrenut je na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić
 
Karavan se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, u partnerstvu sa programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju USAID, Propulsion i UNDP.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: