Preminuo Milan Nikolić

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.05.2012 - 22:46

U ponedeljak oko 18,00 časova na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, posle duže i teške bolesti, u 67. godini preminuo je Milan Nikolić, predsednik Upravnog odbora „Simpa“.

Nikolić Nikolić
Milan Nikolić, dugogodišnji drugi čovek „Simpa“, rođen je 1945. godine, u selu Ljiljance kod Bujanovca. 
 
Uspešmi karijeru privrednika počeo je u „Simpu“ 1971. godine, najpre kao komercijalni direktor, a potom kao pomoćnik Dragomira Tomića za komercijalne poslove.
 
Zbog izuzetnih rezultata koje je postizaou komercijalnoj sferi, Nikolić je 1985. godine postavljen na mesto zamenika generalnog direktora, a 1993. za generalnog direktora kompanije.
 
Nikolić je za četiri decenije u „Simpu“ napravio blistavu karijeru privrednika od koga su učile generacije ne samo komercijalista, već stručnjaci svih profila, sa kojima je kompanija stekla svetsku reputaciju.
 
Bio je član Upravnog odbora Privredne komore SR Jugoslavije, a potom u član Upravnog odbora Privredne komore Srbije.
 
Više godina je uspešno bio na čelu Balkanskog komiteta za razvoj malih i srednjih preduzeća.
 
Pored niza istaknutih političkih funkcija u Vranju, Pčinjskom okrugu i republici Srbiji, pokojni Milan Nikolić je u pet mandata bio poslanik u Skupštini Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za privatizaciju.
 

Datum i vreme sahrane Milana Nikolića biće kasnije saopšteni. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: