Preminuo Zoran Modli, LEGENDA RADIJA

Lokalne vesti - Nedelja 23.02.2020 - 12:55

Vranje - Zoran Modli, legenda srpskog i jugoslovenskog radija, preminuo je u nedelju, saopštio je Radio Laguna.

Zoran Modli, prvi jugoslovenski disk-džokej FOTO: Radio Laguna Zoran Modli, prvi jugoslovenski disk-džokej FOTO: Radio Laguna
Zoran Modli bio je jedan od najpoznatijih srpskih radio novinara i di-džejeva.
 
Karijeru disk-džokeja započeo je još početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama, kada ta profesija kod nas nije ni postojala.
 
Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju „Ventilator 202“
 
Modli se trudio da bude inovativan i prvi je vodio emisiju iz aviona, dok pilotira. 
 
Sledeća inovacija je bila skupljanje traka sa demo snimcima nepoznatih rok grupa i radio emisija u kojoj su emitovane postaje veoma popularna i značajna za razvoj muzike na ovim prostorima. 
 
Iz njegove „Demo top liste“ su izdvojeni materijali koji su izdati od 1983. do 1985. godine na tri albuma
 
Tako su svoje prve kompozicije objavili sastavi kao što su „Katarina II“ (kasnije EKV), „Partibrejkers“, „Rex Ilusivii“, „Denis i Denis“, „Gustaf i njegovi dobri duhovi“, „Karlovi Vari“, „Dorijan Grej“, „Psihomodo Pop“, „Laki Pingvini“, „La Strada“.
 
Od 2000. pokreće emisiju „Zair“ (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a kasnije na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu, među kojima je bio i OK Radio.
 
Od 2002. godine, Modli opet pravi tehnološki iskorak jer se emisija sprema unapred u kućnim uslovima i na računaru, a prosleđuje se mreži lokalnih radio-stanica putem interneta, a može se preuzeti sa Modlijevog internet sajta.
 
S obzirom na to da nije samo radio kao disk-džokej već i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva, i to ukupno sedam naslova.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Vr
23.02.2020. , 22:56
Koliko sam voleo da slusam ovog coveka...
Цаки
24.02.2020. , 05:00
Велика легенда! Нек Вам је лака земља!