Preševljanin probio staklo ZAPALJENOG AUTOBUSA i omogućio spas zarobljenim putnicima

Lokalne vesti - Petak 26.11.2021 - 11:50

Očekuje se da jedan od sedmoro preživelih iz autobusa koji je izgoreo u Bugarskoj, državljanin Srbije Sulejmani Ljuljzim iz Preševa, posle završnih analiza bude pušten iz bolnice, saopštio je ambasador Srbije u toj državi Željko Jović.

Jović sa Sulejmanijem FOTO: Ambasada Republike Srbije u Bugarskoj Jović sa Sulejmanijem FOTO: Ambasada Republike Srbije u Bugarskoj
- Izvan običnih ljudskih pitanja i eventualnih potreba koje ima, nisam želeo da ga uznemiravam na bilo koji način. 
 
Mi smo se kao ambasada stavili na raspolaganje gospodinu Sulejmaniju i njegovoj porodici, njegov otac je doputovao ovde u Sofiju - ispričao je Jović u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.
 
Prema informacijama koje je ambasador dobio od lekara i zvaničnika sa terena, Ljuljzim je najverovatnije bio prvi koji je, i pored povreda, razbio prozor na autobusu i tako omogućio povređenim saputnicima da se izvuku iz vozila i prežive.
 
- Verovatno je pomogao i ostalim ljudima da se udalje od samog autobusa oko koga je razvijena visoka temperatura dovoljna da dođe do zapaljenja tela - dodao je Jović.
 
Istražni organi i druge komisije treba da utvrde okolnosti pod kojima se ova strašna tragedija dogodila, dodao je ambasador Jović.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: