Preševo danas glasa na izborima

Lokalne vesti - Nedelja 28.03.2021 - 12:54

U Preševu se danas održavaju vanredni lokalni izbori, na kojima učestvuju četiri partije, dva pokreta građana i jedna koalicija.

Na listićima četiri partije, dva pokreta građana i jedna koalicija FOTO: OK Radio Na listićima četiri partije, dva pokreta građana i jedna koalicija FOTO: OK Radio
Šest izbornih lista predstavljaju albanske partije i pokrete, dok srpske stranke učestvuju u koaliciji okupljenoj na izbornoj listi oko Srpske napredne stranke čiji je lider predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Na glasačkim listićima su Alternativa za promene dosadašnjeg predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifi, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija koju u Preševu predvodi bivša predsednica opštine Ardita Sinani, kao i Demokratska partija Albanaca na čijem je čelu Ragmi Mustafa koji je takođe bio predsednik opštine Preševo.
 
Tu su i Pokret za Reforme na čijem je čelu Sami Salihu, do nedavno predseednik Skupštine opštine, Demokratska unija Albanaca koju predvodi Naser Aziri, Demokratska alternativa Albanaca na čijem je čelu Armend Aliu i srpska lista okupljena oko SNS.
 
Za 38 odbornika u Skupštini opštine Preševo glasa 41.847 birača, a glasanje se odvija na 38 biračkih mesta.
 
Deo opozicije koji je bojkotovao parlamentarne izbore prošle godine, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Dveri, bojkotuju i ove lokalne izbore, a na izborima ne učestvuje ni Pokret slobodnih građana.
 
Ovo su treći po redu lokalni izbori u Preševu u protekle četiri godine, a drugi vanredni.
 
Skupština opštine Preševo raspuštena je odlukom Vlade Srbije u decembru 2020. godine, zbog toga što tri meseca zaredom nije održala nijednu sednicu.
 
Krizu vlasti izazvao je Pokret za reforme čiji su odbornici napustili parlament i tako blokirali njegov rad. 
 
Vlada je odlučila da u Preševu uvede privremene mere i za predsednika Privremenog organa imenovala dotadašnjeg predsednika opštine Šćiprima Arifija.
 
Lokalni izbori se danas, osim u Preševu, održavaju i u Zaječaru i Kosjeriću.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: