Preševo i Bujanovac u srpskom vrhu po broju VAKCINISANIH

Lokalne vesti - Utorak 05.10.2021 - 10:34

Dok u većini opština u Srbiji vakcinacija protiv koronavirusa stagnira, Opštine Preševo i Bujanovac beleže najveći rast broja vakcinisanih građana u Srbiji.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
Preševo se sa 67,4 odsto vakcinisanih protiv koronavirusa, našlo na 4. mestu u Srbiji, posle Starog grada, Savskog venca i Vračara, objavio je RTS.
 
Poslednjih dana, u Preševu u čekaonici pred vakcinalnim punktom je više građana nego u kovid ambulanti
 
Dolaze i mlađi i stariji, porodice, biraju uglavnom Fajzerovu vakcinu.
 
U Domu zdravlja oko 300 ljudi dnevno primi vakcinu, a sve je više i mladih među vakcinisanima.
 
- Zbog granice, najviše ovde kod nas ovi mladi dolaze, i zbog fakulteta, što ide, i traže vakcine.
 
Kod starije populacije svi oni su došli u februaru, martu, svi su došli da se vakcinišu tada - navodi koordinator za vakcinaciju u Preševu Edvig Sahiti.
 
Porast broja zainteresovanih za vakcinaciju beleži i Bujanovac, sa do sada datih 25.000 doza
 
Oko 45 odsto meštana je kompletno vakcinisano, sada je najviše radno sposobnih, i onih koji su na odmor došli iz inostranstva.
 
- Sloboda kretanja, da kažem, u smislu da mnogi studiraju na strani i bez potvrde o vakcinaciji ne bi mogli da nastave školovanje, činjenica ja da, pošto smo u prostorijama Ekonomskog fakulteta, tu je naš vakcinalni punkt, preko puta je kovid ambulanta i tamo su brojke drastično porasle, pa mislim da je i strah nešto što je pokrenulo ljude na vakcinaciju - smatra direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu, Daliborka Pavlović.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: