Preševo: Napunio džepove NEPRIJAVLJENIM FRANCIMA

Lokalne vesti - Subota 26.12.2020 - 00:19

Carinici su na graničnom prelazu Preševo sprečili krijumčarenje većeg iznosa neprijavljenih deviza.

Zaplenjene devize na Preševu FOTO: Uprava carina Zaplenjene devize na Preševu FOTO: Uprava carina
Prilikom detaljnog pregleda na izlaznoj strani prelaza Preševo, kod 49-godišnjeg severnomakedonskog državljanina, pronađeno je skoro 42.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.
 
On je u društvu jednog svog sunarodnika putovao automobilom „folksvagen polo“ švajcarskih registarskih oznaka, a prilikom susreta sa carinicima i on i njegov saputnik su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra.
 
- U slučaju suvozača to se ispostavilo kao tačno, međutim vozač je u džepovima imao pomenutu neprijavljenu sumu, od koje je, nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, do okončanja postupka pred sudom zadržano nešto više od 30.000 franaka – navode iz Uprave carina.
 
Slična situacija dogodila se i na prelazu Horgoš gde je 24. decembra za detaljan pregled izvojen „audi“ nemačke registracije kojim su iz Nemačke ka BiH putovala trojica muškaraca.
 
Vozač automobila, državljanin BiH i jedan od njegovih saputnika, državljanin Avganistana imali su tačno po 10.000 evra.
 
Međutim, kod drugog Avganistanca, pronađeno je skoro 32.000 neprijavljenih evra, od čega je do okončanja sudskog postupka zadržano 22.000 evra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

26.12.2020. , 15:08
Carinici nikad nista nisu pronašli, to iskljucivo granična policija pronalazi

26.12.2020. , 15:08
Carinici nikad nista nisu pronašli, to iskljucivo granična policija pronalazi