Pretres po žalbi Kantara u slučaju OK Radija: Čeka se odluka Višeg suda da li je kriv ili ne (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 24.01.2023 - 12:38

Pred Višim sudom u Vranju održan je pretres po žalbi na presudu Dejana Nikolića Kantara, Slaviše Kocića i Bojana Tanaskovića za pretnje OK Radiju i uništenje imovine.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Još nepravnosnažnom presudom Nikolić je osuđen na godinu i dva meseca zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK Radiju i organizaciji napada na kafić, kada je ceo poprskan farbom.

Kao saučesnici u pretnjama, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zavora, a Tužilaštvo je takve kazne i tražilo.

Predsedavajuća Sudskog veća Dragana Ilić Marković rekla je da Dejan Nikolić Kantar nije priveden iz Okružnog zatvora u Beogradu, jer prema dostavljenom obrazloženju advokata nije u mogućnosti da putuje.


Na početku pretresa, sudija Dragana Ilić Marković je u svojstvu izvestioca Veća pročitala presudu Osnovnog suda u Vranju od 11. oktobra prošle godine, uz napomenu da se očekuje posebno rešenje od strane suda o nadoknadi pričinjene štete oštećenoj strani, u ovom slučaju OK Radiju.

Advokati okrivljenih su u prilog osnovanosti svoje žalbe naveli povredu krivičnog postupka i zakona, dok  je Više javno tužilaštvo zahtevalo da se odbiju sve žalbe kao neosnovane i da se potvrdi presuda.

Takođe i advokat oštećenih pridružila se, odnosno prihvatila navode tužilaštva.

Jedan od zanimljivih detalja koji je obeležio ovaj pretres je i činjenica da su advokati okrivljenih dostavili sudu dokaz da je Nikolić samo jednom osuđivan, pozivajući se na izveštaj iz MUP - a,
dok je zamenik Višeg javnog tužioca dostavio dokaz iz tužilačke evidencije, gde se vidi da je Nikolić osuđivan šest puta za različita dela.

Viši sud će u zakonskom roku saopštiti odluku da li se žalba usvaja ili odbija.
 

Foto Galerija

Pretres po žalbi

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Igor Z
24.01.2023. , 12:45
Sasa Nedeljkovic je njegov kandidat zato je jednom osudjivan,to i vrapci u Vranje znaju da ga je mafija dovela na celo P U Vranje.
Nikolic Petar
24.01.2023. , 13:09
Mup trenutno je Kantar,njegov nacelnik.
Borko
24.01.2023. , 13:32
Poznati nacelnik za privredu SASKO FALSIFIKAT.
Pop
24.01.2023. , 13:36
A sta uradise sa zatvoren prozor, nikom nista, koje pi--e sto ne sruse to,,
Stanar
24.01.2023. , 13:40
Verane HVALA ti.
Stanar
24.01.2023. , 13:40
Verane HVALA ti.
Dupleks
24.01.2023. , 15:48
Sasko iz miliciju lazni nacelnik pa lze,alo bre kazi jedamput ISTINU.