Prevencija i borba protiv trgovine ljudima

Lokalne vesti - Subota 03.10.2020 - 11:04

U sali Načelstva u Vranju održana je Panel diskusija na temu “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima”, sa akcentom na radnu eksploataciju, koju je vodila predsednica Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima gradska većnica Danijela Milosavljević.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

- Na diskusiji su analizirane lokalne aktivnosti u oblasti prevencije radne eksploatacije i zaštite žrtava trgovine ljudi i razmatrani načini na koji lokalna mreža može da se bori protiv toga.

Cilj je podizanje nivoa svesti u lokalnoj zajednici o problemu radne eksploatacije,
ali i jačanje kapaciteta na lokalnom nivou, kako bi se unapredila indentifikacija žrtava, ali i obezbedio adekvatan odgovor i rešavanje problema u slučajevima radne eksploatacije
- rekla je Danijela Milosavljević.

Panel diskusiji prisustvovali su Danijela Trajković, tužiteljka Višeg javnog tužilaštva Vranje, Beba Kanački potpredsednica Lokalne mreže,  Dušica Stošić, inspektorka za rad, Boban Đorđević, inspektor PU Vranje, kao i predstavnici republičkih inspekcija, Nacionalne službe za zapošljavanje i nevladinih organizacija.
 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: