Preventivni urološki pregledi

Lokalne vesti - Utorak 20.11.2018 - 09:50

U Zdravstvenom centru Vranje u Službi za urologiju od 19. do 23. novembra obavljaće se preventivni urološki pregledi za muškarce.

Na pregled mogu i oni bez zdravstvene knjižice. Foto: OK Radio Na pregled mogu i oni bez zdravstvene knjižice. Foto: OK Radio

U skladu sa inicijativom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u zdravstvenim ustanovama u Srbiji ove nedelje obavljaće se preventivni urološki pregledi za mušku populaciju.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz oblasti urologije, procenilo je da je potrebno stavljati akcenat na ovakve aktivnosti, koje su nesumnjivo jeftinije od aktivnog lečenja.

Zdravstveni centar Vranje organizovaće preventivne uloroške preglede od ponedeljka do petka ove nedelje, u vremenu od 7 do 20 časova na urološkom odeljenju.

Svi zainteresovani muškarci biće podvrgnuti testiranju vrednosti PSA
, kao i rektalnom pregledu, odnosno ultrazvučnom pregledu testisa u mlađoj populaciji.

Inače, tokom novembra, u brojnim zemljama se praktikuje manifestacija pod nazivom „Movembar“ koja ima za cilj da poveća medicinsku prosvećenost muške populacije, prvenstveno zbog ranog prepoznavanja i lečenja karcinoma prostate i testisa.

Obavljaće se RT pregled i tumor marker prostate - PSA, a za mlađe muškarce ultrazvučni pregled testisa.

Navedene besplatne preglede, za koje nije potreban lekarski uput, mogu obaviti i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zamorce
20.11.2018. , 17:16
Urologija u vranju je najgore odeljenje,ako je uopste odeljenje..pa oni ne znaju od cega im pacijent boluje ako ga nije taj dr primio..sestre sve znaju,zatvaraju se jer se mnogo plase boginja..jadne..ako im pacijent boluje od karcinoma..onda vise nije njihov pacijent..ma katastrofa..kapela!sramote..
Vestica
22.11.2018. , 16:01
Moj suprug je otisao ujutru u 10h na odeljenje urologije da bi uradio preventivni pregled da bi sestra rekla da kasni, jer je doktor pregledao vec 10 pacijenata preventivno i da vise ne prima pacijente za preventivni pregled jer on ima i svoje redovne pacijente koje mora da pregleda u toku smene.Tako da toliko o tome da moze da se pregleda ko hoce i vreme koje navodite da je dostupno pacijentima.