Preventivno delovanje u VANREDNIM SITUACIJAMA na nivou okruga

Lokalne vesti - Petak 05.02.2021 - 10:11

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković, državni sekretari u Ministarstvima unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Jocić i Maja Mačužić Puzić, i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije, Luka Čaušić održali su sastanak u Vranju sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije sa područja Pčinjskog upravnog okruga.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Kako je istakao gradonačelnik dr  Milenković,  inicijativa za održavanje ovog  skupa potekla je od ministra Aleksandra Vulina, a tema je  preventivno reagovanje u vanrednim situacijama.

- Pre mesec dana na teritoriji grada Vranja, usled velikih količina padavina imali smo izlivanje Južne Morave na 760 ha poljoprivrednog zemljišta.

Kako bi se posledice elementarnih nepogoda maksimalno ublažile, neophodno je što čvršće povezivanje i dobra koordinacija sa republičkim institucijama
- rekao je gradonačelnik.

Maja Mačužić Puzić  državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, istakla je važnost  proaktivnog i preventivnog delovanja,  kako  elementarne nepogode ne bi izazivale  toliku štetu i posledice.

- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave  poziva predstavnike lokalnih samouprava sa teritorije Pčinjskog okruga  da podnesu projekte na konkurs, koji se odnosi na finansijsku podršku u preventivnom delovanju i saniranju posledica elementarnih nepogoda - dodala je državna sekretarka.  

Bojan Jocić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, istakao je da će ovakvi sastanci biti održani na teritoriji cele države i da je cilj da se deluje preventivno i spreče katastrofe sa ozbiljnim posledicama.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: