Prijavljeno 1.500 filmova iz celog sveta za ZLATNI PUŽ u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 09.06.2021 - 14:15

Na sastanku Organizacionog odbora manifestacije ,,Zlatni puž 2021'', kojom je predsedavala zamenica gradonačelnika Zorica Jović, usvojen je program ovogodišnjeg, 7. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma.

Sastanak Organizacionog odbora FOTO: vranje.org.rs Sastanak Organizacionog odbora FOTO: vranje.org.rs
Kako je planirano ,,Zlatni puž 2021'' biće održan od 13. do 17. septembra
 
Po rečima direktora JU Škola animiranog filma, Miroslava Đerića, predviđene su projekcije filmova u dve kategorije u takmičarskoj selekciji, projekcije u informativnoj selekciji, kao i projekcije animiranih filmova kao pratećeg programa festivala, koji nisu uvršteni u zvanični ili informativni program. 
 
Takođe, tokom festivala biće prikazan i jedan dokumentarni film u trajanju od desetak minuta. 
 
Učesnici festivala biće u prilici da prođu i određenu edukaciju i steknu nova znanja iz oblasti animacije, kao i radionicu u okviru koje će i sami napraviti jedan film u trajanju do 3 minuta
 
U planu je i izložba crteža ili fotografija iz arhive ,,ŠAF-a''. 
 
Kako se čulo, do sada je pristiglo preko 1.500 filmova iz 87 zemalja sveta, što govori o rejtingu festivala na svetskom nivou. 
 
Filmove koji budu prošli selekciju ocenjivaće stručni žiri u sastavu Nikola Majdak - mlađi, Kuzman Kuzmanovski i Nitin Donde
 
Kao i inače najbolja ostvarenja u dve kategorije biće nagrađena zlatnim, srebrnim i bronzanim pužem, zatim je predviđena i nagrada "Nikola Majdak" za kameru, kao i Grand prix festivala
 
Treba naglasiti da će realizacija festivala zavisiti od trenutne epidemiološke situacije, kao i da će se tokom trajanja programa poštovati sve protivpandemijske mere koje u tom trenutku budu bile na snazi.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: