Prijem za borce sa KiM: Položili ispit PATRIOTIZMA

Lokalne vesti - Petak 22.03.2019 - 11:45

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik Skupštine Dejan Tričković organizovali su prijem za borce ovog kraja i pripadnike MUP-a, koji su tokom borbenih dejstava 1998. godine i za vreme trajanja bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine bili na strateški važnim uporištima i čuvali bezbednost sunarodnika.

Znak poštovanja za nesebično požrtvovanje FOTO: vranje.org.rs Znak poštovanja za nesebično požrtvovanje FOTO: vranje.org.rs
Na početku, minutom ćutanja odata je počast za poginulim saborcima koji su dali živote za odbranu naše zemlje.  
 
Ovo je treća godina zaredom da se sa starešinama i vojnicima sa karaula „Košare”, „Paštrik”, „Gorožup”, „Morina” i „Deva” evociraju uspomene na teške dane i borbe vođene u dubini teritorije KiM
 
- Današnje druženje, ovo okupljanje odraz je pre svega poštovanja, za vaše nesebično požrtvovanje i časna dela u odsudnim trenucima za našu zemlju. 
 
Vi i vaši životi stavljeni ste na krajnji ispit patriotizma i pokazali nam da istinsko rodoljublje još uvek prebiva u našim genima. 
 
Čuvali ste nas u ratu, naša moralna obaveza je da vas sačuvamo u miru – poručio je gradonačelnik.
 
Predsednik Skupštine je ukazao da je potrebno govoriti o ratnim sećanjima zbog mladih naraštaja i zbog pokušaja da se krivica za bombardovanje pripiše Srbiji.
 
Prisutnima se obratio i potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski koji je podsetio da je ratna godina za jedinice na KiM počela 1998. godine.
 
- Hvala vam što nas se sećate, što niste zaboravili na mnoge ljude koji su tada bili mladići
 
Ovu tradiciju treba nastaviti i dalje, kako zbog nas samih, tako i zarad istine - rekao je on. 
 
Zahvalnost gradonačelniku za organizovanje prijema uputio je i Dalibor Trajković, koji je istakao da je lokalno rukovodstvo uvažilo neke od zahteva koji su izneti na prethodnim razgovorima.
 
Glavna ceremonija obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja, koju organizuje Grad Vranje, biće održana u nedelju od 12 časova, na platou ispred spomenika poginulim vojnicima, policajcima i građanima Vranja u oružanim akcijama i NATO agresiji od 1990. do 2003. godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: