Prijem za goste iz Republike Srpske

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.09.2022 - 07:06

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, priredio je prijem za Dijanu Grbić, v.d. direktorku Narodnog pozorišta Republike Srpske i Borislava Maksimovića, saradnika za razvoj i unapređenje saradnje u prosveti, kulturi i umetnosti iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
- Izuzetno mi je drago što je Vranje u grupi gradova koji su domaćini našim prijateljima iz Republike Srpske. 
 
Poseban odnos prema vama se ogleda i u tome što je naš grad je pobratim sa opštinom Brod.
 
Upravo je jedinica vojnika JNA iz Vranja, 1992. godine, branila Brod, a mnogi od njih su poginuli ili bili ranjeni.
 
Imamo i izuzetnu saradnju sa Trebinjem i Istočnim Sarajevom.
 
Zato je i cilj ove manifestacije očuvanje neraskidive veze jednog istog naroda sa obe strane Drine -  rekao je gradonačelnik.
 
Borislav Maksimović se zahvalio na prijemu i istakao da je suština ovog projekta, započetog pre deset godina, podsticanje saradnje između institucija i pojedinaca, u čemu je Vranje bio partner od samog početka.
 
Dijana Grbić je rekla da je ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske prvi put u Vranju i još jednom se zahvalila na toploj dobrodošlici.
 
Goste iz Republike Srpske pozdravili su i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i članica Gradskog veća Izabela Savić.
 
Kako je i planirano, od 20 sati, u pozorištu ,,Bora Stanković” biće održana predstava "Hrkači” Narodnog pozorišta Republike Srpske.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: