Prijem za mlade ROBOTIČARKE: Uspeh za PONOS I POŠTOVANJE (VIDEO)

Lokalne vesti - Sreda 04.12.2019 - 21:29

Gradonačelnik Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović priredili su prijem za Leonoru Ristić i Anđelu Ristić, učenice osmog razreda OŠ ”Svetozar Marković” iz Vranja, koje su osvojile drugo mesto u kategoriji “Tehnički izazov” na Svetskom robotičkom takmičenju u Guangdžouu, u Kini.

Prijem u kabinetu gradnačelnika Vranja FOTO: vranje.org.rs Prijem u kabinetu gradnačelnika Vranja FOTO: vranje.org.rs
Prijemu su prisustvovali i njihov mentor Saša Ristić i direktorka škole Tijana Đokić
 
Čestitajući im ovaj veliki uspeh na svetskom nivou gradonačelnik Milenković je izrazio zadovoljstvo što ovako talentovana deca odrastaju u našem gradu. 
 
- Drago mi je što mogu da vas opet ugostim i čestitam vam uspeh koji ste ostvarile na svetskom takmičenju
 
Biti drugi među 50 ekipa iz celog sveta rezultat je za ponos i poštovanjeOvim uspehom pokazali ste da Vranje i Srbija imaju talentovanu i nadarenu decu
 
Lokalna samouprava će vas uvek podržati kao što je to bilo i ovog  puta, jer ste na najbolji mogući način prezentovali naš grad i državu - naglasio je gradonačelnik Milenković. 
 
Gradska većnica Zorica Jović istakla je da lokalna samouprava tu da podrži ne samo njih dve već i svu talentovanu decu koja se izdvajaju pre svega rezultatima i pokazuju da je znanje najveće bogatstvo
 
- Počastvovana sam što su učenici iz OŠ "Svetozar Marković" iz našeg grada osvojili ovo prestižno priznanje
 
Osim Leonori i Anđeli čestitam i profesoru Ristiću, jer znam koliko energije i truda treba uložiti da bi se postigao ovako zapažen uspeh, a pre svega jer se radi o informatičkim veštinama, koje predstavljaju našu budućnost - rekla je Jovićeva. 
 
Ona je podvukla i da su svi mediji juče preneli vest o njihovom uspehu, što još jednom potvrđuje njegov značaj
 
Za Leonoru i Anđelu, kao i profesora Sašu Ristića ovo je neponovljivo iskustvo, tim pre jer su uoči takmičenja čak tri dana bili razdvojeni, bez mogućnosti da im on bilo šta sugeriše ili pomogne
 
Direktorka škole Tijana Đokić i mentor Saša Ristić još jednom su zahvalili na materijalnoj i moralnoj podršci Grada i gradonačelnika Milenkovića.
 

 

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otici - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izreceni u njemu su iskljucivo odgovornost OK Radija i ni na koji nacin ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: