Prijem za učesnike LIKOVNE KOLONIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 15.07.2021 - 12:32

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić priredile su prijem za učesnike Internacionalne likovne kolonije „Vranje 2021“.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
Tom prilikom zamenica Jović izrazila je zadovoljstvo što su umetnici iz Makedonije, Bugarske i Srbije gosti Vranja, grada koji ima bogatu istoriju i u kojem će naći inspiraciju za svoja dela. 
 
Ona je podsetila na istorijat i značaj vranjske kolonije, koja ima tradiciju dužu od četiri decenije, ne računajući pauze koje su bile neminovne u određenim okolnostima. 
 
- Likovna kolonija je jedna od značajnijih manifestacija koju organizuje Narodni univerzitet u saradnji sa lokalnom samoupravom
 
Zahvaljujući brojnim umetnicima koji su učestvovali u svim prethodnim kolonijama grad Vranje i Narodni univerzitet imaju bogatu zbirku umetničkih dela
 
Verujem da ćete i vi kao naši gosti tokom sedam dana uspeti da pronađete inspiraciju i da ćete nam ostaviti vredna umetnička dela - rekla je zamenica gradonačelnika. 
 
Ona je dodala da očekuje da će umetnicima boravak u Vranju biti ugodan i da će Vranjanci i ovog puta pokazati da su tradicionalno dobri domaćini, a Vranje potvrditi da je grad s dušom. 
 
Na prijemu je govorila i direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević koja je podsetila na početak likovne kolonije 1974. godine kada je nosila naziv "Prohor Pčinjski", kao i da je posle prekida nastavila da se organizuje pod nazivom "Vranje"
 
- Ovo je dvadeseta Internacinalna kolonija pod nazivom "Vranje" i zato je meni velika čast što mogu da vas pozdravim na ovaj jubilej
 
Zahvaljujući velikoj podršci lokalne samouprave i razumevanju koje imamo, uspevamo da svake godine okupimo sedam umetnika i da kroz njihovu međusobnu interakciju, razmenu energije i iskustava napravimo ne samo opšte dobro u njihovom stvaralačkom radu, nego da i mi kao grad dobijemo ono što je za nas jako bitno, a to su  vrlo značajna i vredna umetnička dela koja ostaju gradu. 
 
Ove godine ćemo dobiti 14 umetničkih dela, koja ćemo izložiti 7. septembra, na Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu - najavila je direktorka Dimitrijević. 
 
Učesnici kolonije su se potom predstavili i izneli svoje prve impresije, zahvalivši na toplom prijemu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: