Prijem za učesnike projekta ,,Erasmus plus KA229“

Lokalne vesti - Utorak 28.03.2023 - 12:33

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i član Gradskog veća Bojan Kostić priredili su prijem za nastavnike i učenike iz Švedske, Turske, Italije i Slovačke, koji borave u Vranju u okviru projekta ,,Erasmus plus KA229“.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Zamenica gradonačelnika Zorica Jović najpre je gostima poželela srdačnu dobrodošlicu u Vranje.
 
,,Veoma mi je drago što se zahvaljujući vašim domaćinima Ekonomsko-trgovinskoj školi i koordinatoru profesorki Tatjani Jancić, ovaj važan projekat realizuje u našem gradu.
 
Želim da naglasim da je jedan od prioriteta u radu naše lokalne samouprave unapređenje položaja i pružanje pomoći i podrške mladim ljudima. Primera radi, na početku svake školske godine, novčanim iznosim iz budžeta grada pomažu se učenici prvog razreda.
 
Takođe, redovna je praksa da se nagrađuju učenici generacija svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Vranja.
 
Nagrade se dodeljuju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima po kalendaru Ministarstva prosvete. Posebno smo ponosni na nagrađivanje najuspešnijih studenata, koje se sprovodi svake godine i već je postala tradicija.
 
Primera radi,  samo u 2022. godini novčanom nagradu dobilo je 70 studenata.
 
Pored svih navedenih nagrađivanja lokalna samouprava pruža punu podršku svim učenicima sa teritorije grada Vranja, bez obzira na vrstu aktivnosti, inicijativa ili učešća na nekim smotrama, manifestacijama ili takmičenjima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
 
Mladi ljudi su naša budućnost i budućnost našeg grada i zbog toga oni moraju da imaju punu podršku u svakom trenutku“, istakla je zamenica gradonačelnika poželevši gostima prijatan boravak u Vranju.
 
Član Gradskog veća Bojan Kostić istakao je da lokalna samouprava preduzima niz aktivnosti i realizuje veliki broj projekata u cilju poboljšanja položaja mladih ljudi.
 
,,Ključni ciljevi koje želimo da ostvarimo su angažovanje i inkluzija mladih u društveni život, kao i briga o fizičkom i mentalnom zdravlju. U prethodnih pet godina uloženo je više od 3.5 miliona evra u sportsku infrastrukturu na teritoriji grada.
Uređeni su Gradski stadion, atletska staza, teniski tereni, izgrađeni sportski multifunkcionalni tereni“, naglasio je Kostić. Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Mome Andonović zahvalio se na prijemu i istakao izuzetnu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave.
 
,,Ovaj projekat realizuje se u cilju  razvoja međunarodne saradnje, razmene iskustava, znanja, običaja. Lokalna samouprava finansira funkcionisanje škola na teritoriji grada Vranja i zahvaljujući tome omogućeno je nesmetano funkcionisanje obrazovnih insitucija i realizacija mnogobrojnih važnih projekata koji doprinose unapređenju obrazovanja“, rekao je Andonović.
 
Pomenuti projekat počeo je  2020. godine u Italiji i proglašen  je drugim najboljim u Evropi u okviru KA229 projekata, kratkoročne edukativno-kulturološke razmene učenika.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: