Pripadnici 4. BRIGADE kod gradonačelnika Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 30.01.2020 - 10:34

U okviru obeležavanja Dana grada, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, priredio je prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske.

Prijem kod gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs Prijem kod gradonačelnika. Foto: vranje.org.rs

Čestitajući Dan brigade i sutrašnju slavu, Svetog Atanasija Velikog, gradonačelnik se zahvalio predstavnicima vojske na svemu što su učinili za dobrobit grada i svih sugrađana.

- U protekloj godini imali smo izuzetnu saradnju, uz razumevanje i uzajamno poštovanje.

Na terenu sam video koliko vas poštuje narod,
i ovaj prijem je vama u čast, časnim čuvarima naše domovine i srpske trobojke.

Profesionalnim odnosom i uzajamnim poštovanjem zaslužili ste bezuslovno poverenje ne samo Vranjanaca već i stanovnika čitavog Pčinjskog okruga.

Uprkos brojnim rizicima i opasnostima, svojim nesebičnim zalaganjem ostvarujete maksimalne rezultate u očuvanju bezbednosti i mira duž administrativne linije u kopnenoj zoni bezbednosti - rekao je gradonačelnik.


U godinama za nama, dodao je, stručnost i požrtvovanost vojske prikazana je u svim aspektima društva.

- Zbog toga veliku zahvalnost dugujemo generalu Milosavu Simoviću i Vama generale Stopa.

Grad Vranje pružio je podršku u aktivnostima na izgradnji stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti i zahvaljujući tome, početkom marta, biće uručeni ključevi prvim stanarima
i to je jedan od načina da se kao rukovodstvo grada odužimo vojsci na njenom doprinosu i razvoju lokalne zajednice
- istakao je gradonačelnik.

Komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa, zahvalio se na prijemu, rekavši da je vojska u protekloj godini učinila mnogo da poboljša operativne sposobnosti i uslove rada svojih pripadnika.

Bilo nas je na svim poligonima i vežbalištima širom Srbije na kojima smo obučavali naše pripadnike za izvršavanje namenskih zadataka. Naš prioritet je obuka, jer moramo biti obučeni i osposobljeni za realizaciju sve tri misije Vojske Srbije.

Možemo da se pohvalimo da je naš 41. Pešadijski bataljon proglašen, drugi put zaredom, za najbolju jedinicu u kopnenoj vojsci, što je priznanje za sve ono što radimo.

Prošle godine opremljeni smo sa šest novih oklopnih borbenih vozila, i to umnogome jača našu operativnu sposobnost.

Zahvaljujem se rukovodstvu grada na izuzetno visokom stepenu saradnje i nesebičnoj podršci koju nam pruža - naglasio je komandant Stopa, koji je građanima Vranja čestitao 31. januar Dan grada.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: