Pritvor do mesec dana za uhapšenu doktorku i njenog pacijenta

Lokalne vesti - Subota 02.02.2019 - 14:01

Doktorki opšte prakse M M. (47) Doma zdravlja u Surdulici, sa prebivalištem Vranju, nakon hapšenja i saslušanja zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebila službeni položaj jer je nezakonito prepisivala lekove sa liste psihoaktivnih supstanci, određen je pritvor do mesec dana.

Centar Surdulice. Foto: S.Tasić/OK Radio Centar Surdulice. Foto: S.Tasić/OK Radio

Takođe, pritvor do mesec dana određen je i osumnjičenom muškarcu  M.M. (35) koji je lekove dalje prodavao zavisnicima.

Ovu informaciju potvrdio je tužilac Ivan Simonović, rukovodilac Odeljenja za suzbijanje korupcije, koje radi pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Doktorka M.M. je saslušana, kao i lice kome je nezakonito prepisivala lekove.

Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda i Nišu odredio im je pritvor do mesec dana
- potvrdio je Simonović.

Protiv M. M. policija je podnela krivičnu prijavu i za krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Kako se sumnja, M. M. je u prethodnom mesecu, bez izveštaja lekara specijaliste, propisala na recepte za izdavanje leka 52 kutije „trodona“ i „tramaforta“ koji se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci osumnjičenom M. M. koji je lekove dalje prodavao zavisnicima.

Na ovaj način pričinjena je šteta Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Prema priči Surduličana koji poznaju uhapšenu doktorku, ona je rodom iz ovog mesta, ali se nedavno sa suprugom i dvoje dece preselila u Vranje.

Surduličanin M.M., kome je takođe određen pritvor, zaposlen je u “Vlasinskim hidroelektranama”.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
A to je već utvrđeno ili...?
02.02.2019. , 22:12
Priča je sasvim neverovatna. Ja u to ne verujem. To je apsolutno nemoguće. Pa niko nije toliko glup! Verovatno je greška u kucanju broja kutija leka. Apotekar je videvši takav recept alarmirao policiju. A ako se dokaže da jeste to u pitanju, treba da tuži sve novine i portale za ovakve naslove. I ona i taj čovek koji je otišao u apoteku da podigne lek.
Persa
03.02.2019. , 10:01
Jeste, neverovatno, pogrešila za 52 kutije. Nije problem što je radila, već što su mediji pisali. A da tuži policiju i tužilaštvo, jer su je na osnovu materijalnih dokaza uhapsili? Sram vas bilo. Neverovatno je, tačno, ali ono što se rdai u ovakvoj državi.