Proba male mature ONLAJN, posle kraćeg prolećnog raspusta

Lokalne vesti - Petak 27.03.2020 - 13:57

Probni završni ispit za kraj osnovnog obrazovanja osmaci će polagati onlajn, posle uskršnjih praznika, saznaje „Politika”.

Proba male mature biće i test poštenja FOTO: Pixabay Proba male mature biće i test poštenja FOTO: Pixabay
Ministar prosvete, Maden Šarčević, za "Politiku" kaže da će proba male mature u ovim okolnostima biti ne samo pripremno testiranje znanja učenika, već i poštenja, jer će se raditi na daljinu s ciljem da se uvidi koliko su su učenici spremni
 
U vanrednoj situaciji, i novoustanovljenom modelu obrazovanja, đacima se, primećuje ministar, pruža prilika da zahvaljujući nastavnim sadržajima koji su dostupni na onlajn platformama, obnove gradivo koje nisu dobro savladali.
 
Prolećni raspust će trajati kraće, jer se školski kalendar, objašnjava ministar Šarčević, menja u skladu sa okolnostima u kojima obrazovanje funkcioniše na daljinu.
 
Nema pedagoški opravdanih razloga da se tek uspostavljen način učenja prekida na desetak dana
 
Četiri dana, koliko traju uskršnji praznici, emitovaće se program verske nastave, koji do sada nije bio zastupljen, a preostali dani umesto raspusta biće radni − ozvaničio je Šarčević.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

27.03.2020. , 16:43
Hoće li i maturske večeri biti onlajn?