Probijeni svi rokovi za KORIDOR 10: Traži se nov izvođač

Lokalne vesti - Sreda 04.04.2018 - 07:46

Vranje - U četvrtak ističe rok za tender na kojem se bira novi izvođač radova na najjužnijem delu Koridora 10, deonici Srpska Kuća – Levosoje, pišu današnje Večernje novosti.

Radovi nisu ni blizu kraju FOTO: D. Ristić/OK Radio Radovi nisu ni blizu kraju FOTO: D. Ristić/OK Radio
Građevinci koji budu izabrani na tenderu imaće rok od šest meseci da urade posao koji njihovi prethodnici nisu uspeli da završe za skoro tri godine.
 
Deonica duga svega osam kilometara zadala je mnogo muka dosadašnjim izvođačima, konzorcijumu firmi „MBA - Ratko Mitrović niskogradnja“ i „Srbija auto-put“.
 
Posao je započet 2015. godine i bilo je predviđeno da bude završen do kraja 2016. godine.
 
Kako je objašnjeno, zbog toga što je došlo do izmene projekta usled promene korita Južne Morave, rok je pomeren za kraj oktobra 2017. godine.
 
Kako je i taj dodatni rok probijen a radovi nisu završeni, „Putevi Srbije“ su raskinuli ugovor sa izvođačima.
 
Zbog kašnjenja, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u više navrata obilazila ovu deonicu i javno kritikovala izvođače radova, ali ni to nije urodilo plodom.
 
Kako pišu Večernje novosti, „Putevi Srbije“ pokušaće da naplate bankarsku garanciju u iznosu od skoro 28 miliona dinara, za šta je zahtev banci podnet još 29. decembra prošle godine.
 
Prema navodima iz „Puteva Srbije“, izvođači na određenim delovima deonice Srpska kuća – Levosoje, poput petlje „Bujanovac 1“, nisu odradili ni polovinu posla.
 
Vrednost izvedenih radova na ovoj deonici iznosi 82,07 odsto ugovorene vrednosti, navode u „Putevima Srbije“.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: