Problema ima, ali STADION će biti gotov NA VREME

Lokalne vesti - Petak 16.03.2018 - 11:29

Iako u javnosti Vranja kolaju priče o problemima i probijanju rokova na rekonstrukciji Gradskog stadiona, nadležni tvrdi da se dinamika posla poštuje i da će stadion biti otvoren na vreme.

Ovako bi stadion trebalo da izgleda do novembra ove godine Ovako bi stadion trebalo da izgleda do novembra ove godine

Trenutno se radi na sređivanju dokumentacije sa partnerima iz Bugarske, kaže gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

- Posao nije samo rad na terenu, već u to spada i priprema dokumentacije.

Izvođač ima svoj plan rada i sve će biti završeno po planu do 18. novembra, kada po ugovoru ističe rok za završetak radova
– decidan je Đorđević.

Posao je, inače, privremeno stopiran još na početku, prošlog leta, kada je inspekcija zaustavila radove zbog nepoštovanja projektne dokumentacije.

Nakon otklanjanja nedostataka na izradi tampon zone terena, radovi su nastavljeni i ta faza je okončana.

Ta pauza je dobrodošla jer je za to vreme došlo do sleganja što je dobro za nastavak radova, kaže za OK Radio pomoćnik gradonačelnika Slavoljub Stojmenović.

Problema je i nadalje bilo, ali ništa što bi uzrokovalo kašnjenje u realizaciji projekta, kaže on.

Jedan deo zida starog pedesetak godina je urušen, ali ne usled nemarnosti izvođača kao što se o tome u javnosti spekuliše, već jednostavno zbog gomilanja vode nakon topljenja snega i kiša.

To će biti sanirano čim dozvole vremenski uslovi, najkasnije za desetak dana
– procenjuje Stamenković i dodaje da zbog vremena stoje i drugi projekti koji se obavljaju na teritoriji grada, među kojima je najveći izgradnja obilaznice u industrijskoj zoni.

Prema njegovim rečima, ostaje da se urade sitne korekcije na tampon sloju terena, nakon čega će pristupiti postavljanju veštačkog travnjaka, osvetljenja i izradi ograde.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju se izvodi u okviru programa  „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“.

Program se sprovodi u okviru prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, a pod okriljem Evropske Unije.

Za projekat koji predviđa paralelnu rekonstrukciju stadiona u Vranju i Montani, EU je odobrila po 266.000 evra, od čega lokalna samouprava treba da izdvoji 15 odsto, a EU 85 odsto sredstava.

Ugovor je zvanično potpisan 18. novembra 2016. godine i rok za njegovu realizaciju je 24 meseca, a nosilac projekta je opština Montana.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: