Proglašena VANREDNA SITUACIJA na delu teritorije Vranja

Lokalne vesti - Utorak 12.01.2021 - 13:38

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant Slobodan Milenković, izvršena je analiza stanja na područjima ugroženim od poplava i klizišta.

Gradski štab za vanredne situacije FOTO: vranje.org.rs Gradski štab za vanredne situacije FOTO: vranje.org.rs
Konstantovano je da je vodostaj na vodama 1. i 2. reda i dalje u porastu i da preti opasnost od daljih izlivanja, što može dovesti do daljeg ugrožavanja stambenih objekata u naseljima sa jedne i druge strane reka Južna Morava i Veternica, kao i njihovih pritoka, putne infrastrukture, poljoprivrednih površina, mostova i železničke pruge.  
 
Na osnovu predloga Gradskog štaba za vanredne situacije, a u cilju sprovođenja operativnih mera na zaštiti od štetnog dejstva vode, gradonačelnik Slobodan Milenković, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja.
 
Vanredna situacija je proglašena u sledećim katastarskim opštinama: К.O.1 Davidovac, К.O.Ristovac. К.O.Pavlovac, К.O. Rataje 1, К.O. Donji Neradovac, К.O.Кupinince, К.O. Donje Trebešinje, К.O. Ribince, К.O. Zlatokop, К.O. Vranje 1, К.O. Ćukovac, К.O.Toplac, К.O. Vranje 2, К.O. Suvi dol, К.O. Кumarevo, К.O. Bresnica, К.O. Vranjska banja, К.O. Moštanica, К.O. Bujkovac, К.O. Кorbevac, К.O. Prevalac, К.O. Panevlje, К.O. Bunuševac, К.O. Soderce, К.O. Drenovac,  К.O. Dobrejance, К.O. Uševce, К.O. Vlase, К.O. Golemo selo, К.O. Lalince, К.O. Mijovce.
 
Na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije naloženo je da stručno-operativni tim za praćenje stanja na terenu usled obilnih padavina, nastavi da redovno prati stanje na terenu i obaveštava Gradski štab o neophodnosti preduzimanja aktivnosti na zaštiti od štetnog dejstva vode. 
 
Takođe, donet je zaključak da Gradsko veće formira komisije za evidentiranje štete na poplavljenim područjima i to: komisiju za evidentiranje štete na infrastrukturi, na porodično-stambenim i drugim objektima i za evidentiranje štete na poljoprivrednom zemljištu
 
Zadatak komisije je da obiđe sva poplavljena područja, da sačini zapisnik o vrsti, uzroku, visini nastale štete i o tome podnese izveštaj Gradskom štabu za vanrede situacije i Gradskom veću
 
Sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije prethodio je susret gradonačelnika Slobodana Milenkovića sa direktorom JVP ,,Srbijavode’’ Goranom Puzovićem, sa saradnicima. 
 
Tom prilikom gradonačelnik Milenković ih je upoznao sa stanjem i preduzetim merama na širem području grada koji je ugroženo poplavama.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: